De Brug mediation

De Brug Mediation

De toegevoegde waarde van mediation bij de afwikkeling van een erfenis

Ieder huisje heeft zijn kruisje; een uitspraak die vaak gedaan wordt én een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Vaak spelen er kleine ergernissen, maar soms zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.


In een gezin neemt iedereen zijn eigen plaats in. Iedereen vervult een rol die hij/zij (on)bewust naar zich toegetrokken heeft of toegewezen heeft gekregen en die ook te maken heeft met de plaats in het gezin (de oudste, middelste, jongste). Wanneer je op latere leeftijd terugkeert in het oorspronkelijke gezin, dan verval je bijna vanzelfsprekend terug in de rol die je in je jeugd had.

Alleen ben je niet meer dezelfde persoon die je was als kind. Je hebt een ontwikkeling doorgemaakt waardoor je nu op een andere manier naar zaken of situaties kunt kijken. Hierdoor kunnen er ergernissen en wrijving ontstaan die – wanneer dit niet bespreekbaar wordt gemaakt – uiteindelijk kunnen leiden tot onbegrip, ruzies en het verbreken van contact.

Vaak zien mensen de afwikkeling van een erfenis als een praktisch ‘probleem’. Ze willen dit zakelijk oplossen en de emotie buiten beschouwing laten. Maar wanneer u beseft dat als één van beide ouders overlijdt en zeker als de laatst overgebleven ouder overlijdt, men bewust of onbewust de balans opmaakt van zijn jeugd en de afwikkeling van de erfenis dus bijna onmogelijk alleen op zakelijk niveau afgehandeld kan worden. De uitkomst van de balans wordt onbewust meegenomen naar de ‘onderhandelingstafel’ en kan leiden tot een onoplosbare situatie bij de verdeling van de erfenis.

Wanneer u ons als mediator inschakelt, kunnen wij u helpen de emoties waar nodig bespreekbaar te maken, in goede banen te leiden en de afwikkeling van de erfenis in harmonie te laten verlopen. Wij zijn u hierbij graag van dienst. Aarzel niet om contact met ons op te nemen wanneer u vragen heeft of zich afvraagt of uw situatie geschikt is voor mediation.

Bekijk hier onze contactgegevens


Geplaatst op 06 maart 2020

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy