De Brug mediation

De Brug Mediation

Handige tips om de meivakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.
 
• Maak (tijdig) duidelijke afspraken met elkaar en leg deze vast. Zorg ervoor dat ook de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Voor kinderen kan het handig zijn om in een planner te zien wanneer ze bij welke ouder zijn en hoe lang. Eventuele logeerpartijtjes of dagjes weg kunt u daar natuurlijk ook in opnemen.

• Houd rekening met de behoefte van uw kinderen, hoe enthousiast u zelf ook bent over de dingen die u voor ogen heeft en in de vakantie plant.

• Vraag uw kind welke leuke dingen het allemaal heeft gedaan bij de andere ouder. Kinderen willen hun belevenissen delen met beide ouders.

• Ongetwijfeld mist u de kinderen als u die een tijdje niet ziet. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de kinderen. Laat uw kind contact opnemen met de andere ouder wanneer het daar behoefte aan heeft. Plan voor uzelf leuke dingen voor de periode dat de kinderen niet bij u zijn. Zo komt u minder snel in een zwart gat.

• Tot slot: ontspan en geniet van een hopelijk mooie vakantie!

Heeft u naar aanleiding van deze column vragen, neemt dan gerust contact met ons op.
Altijd een gratis en vrijblijvend advies.

Paula de Vries
MfN registermediator - Familiemediator

Koperwiekplein 52Breed 36
1602 NK Enkhuizen1621 KC Hoorn
06 1337328406 51899555
info@debrug-mediation.nl

Geplaatst op 18 april 2020

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy