De Brug mediation

De Brug Mediation

Voor het eerst in tien jaar ga ik uiteten met mijn beide ouders

"Yannick, hoe zou jij het vinden om eens een hapje te gaan eten met z’n vieren?” vroeg mijn moeder onlangs aan me. Die vraag zag ik niet aankomen. ‘Z’n vieren’ is in ons geval mijn ouders, mijn broertje en ik.


Bijna tien jaar geleden gingen mijn ouders uit elkaar. Sindsdien hebben ze elkaar sporadisch gezien op het voetbalveld en op de dag dat ik afstudeerde; inmiddels ook al weer dik vijf jaar geleden. Verjaardagen vier ik bewust apart. Niet omdat mijn ouders types zijn die zich aan elkaar gaan storen en dit dan aan iedereen zouden laten merken, maar omdat ik het zelf altijd fijn heb gevonden om het niet gezamenlijk te vieren. Dan hoef ik er zelf niet zo mee bezig te zijn.

Bovendien is de familie van de kant van mijn moeder echt een hechte familie. We hebben veel meegemaakt – zeker de laatste jaren – en vinden het ook fijn om op die momenten echt even met elkaar te zijn. De kant van mijn vader doet dit zelden, maar is juist regelmatig in voor een spontaan biertje op het terras of in de kroeg. Ik vind dit verschil juist leuk.

Maar nu, zo’n tien jaar na de scheiding, heeft mijn vader voorgesteld aan mijn moeder om een keer iets te gaan eten met z’n vieren. Toen zij de vraag aan mij stelde, zei ik: "Het belangrijkste vind ik dat jij er klaar voor bent, mam. Het lijkt mij goed om te doen na al die tijd. En best gezellig!” Na wat bedenktijd gaf mijn moeder aan dat zij het ook wel ziet zitten. Net als mijn broertje.

En toen brak de coronacrisis uit in Nederland. Precies in de week van ons geplande etentje ging de horeca dicht. Alsof er een vloek op heerst (haha). Maar uiteraard blijft de afspraak staan en gaan we het doen. En dat vind ik echt een goed teken. Ik ben trots op mijn ouders.

Yannick La Gordt Dillié (28)

 Geplaatst op 22 april 2020

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy