De Brug mediation

De Brug Mediation

Ieder heeft zijn eigen waarheid

Tijdens een mediation gebeurt het wel eens dat een van de partijen aan mij wil bewijzen dat hij/zij gelijk heeft. Voor mij als mediator is dat een lastig punt. Aan de ene kant wil ik als mediator dat de partij zich gehoord voelt. Aan de andere kant is wat dé waarheid is voor mij als mediator niet zo belangrijk. Het doel van mediation is ook niet om de waarheid boven tafel te krijgen. Het doel is om naar oplossingen te zoeken.
 
Die oplossing zit over het algemeen niet in het uitzoeken van de waarheid. De waarheid boven tafel willen krijgen leidt meestal alleen maar tot een welles/nietes spelletje en daarmee tot verergering van het conflict. Ieders waarheid wordt namelijk beïnvloed door de combinatie van dat wat er gebeurt is samen met je overtuigingen en misinterpretaties. Vanuit jouw waarheid ontstaan vaak standpunten. En laten die standpunten nou meestal recht tegenover de standpunten van de ander staan. 

Om tot een oplossing van het conflict te komen hoef je het dus ook niet eens te zijn over wat de exacte waarheid is. Belangrijker is dat ieder zijn eigen waarheid heeft en dat dat oké is. Of te wel agree to disagree. Dan kunnen we kijken naar wat ieders belangen zijn en wensen voor de toekomst. Van daaruit werken we naar de oplossing toe.


Geplaatst op 25 januari 2023

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy