De Brug mediation

De Brug Mediation

Tussen partijen, Echtscheidingsmediation en Gesubsidieerde rechtsbijstand

Dagelijks merken wij in onze praktijk, dat weinig mensen weten dat je bij het inschakelen van een MfN registermediator gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. In deze column leest u daar meer over.
 

Tussen Partijen

 

Echtscheidingsmediation en Gesubsidieerde Rechtsbijstand.

Dagelijks merken wij in onze praktijk, dat weinig mensen weten, dat je bij het inschakelen van een MfNregistermediator gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand. Graag informeer ik u hierover.

Als u rechtsbijstand nodig heeft, maar dit niet kunt betalen, kunt u mogelijk aanspraak maken op gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit is een bijdrage in de kosten van een advocaat of MfN registermediator. Dit wordt toevoeging genoemd. Vroeger bekend als Pro Deo.

Vooral bij echtscheidingen en omgangsregelingen is het goed om een registermediator in te schakelen. Onder zijn/haar begeleiding werkt u samen aan een ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. U maakt dus samen uw afspraken.

Als MfN registermediator zijn wij in staat om uw volledige echtscheiding te regelen. Wij zijn hier speciaal voor opgeleid. De Raad voor Rechtsbijstand houdt toezicht op ons werk.

De toevoeging vragen wij voor u aan bij de Raad voor Rechtsbijstand. Indien die wordt toegekend, vergoedt de Raad een groot deel van de kosten.

U heeft al recht op Toevoeging indien uw inkomen niet hoger is dan € 26.400,- (voor alleenstaande) of €.37.300,- (voor gehuwde, samenwonende of eenoudergezin met minderjarig kind). Er is wel een vermogenstoets. Uw (ex-) partner en u worden beiden apart beoordeeld. Het kan dus ook zijn dat een van beiden in aanmerking komt voor Toevoeging.

Voor Mediation betaalt u, indien u in aanmerking komt voor "Toevoeging", afhankelijk van uw inkomen en vermogen, een eenmalige eigen bijdrage van € 53,- of € 105,- . Bij een advocaat kan deze maximale eigen bijdrage wel oplopen tot € 849,-. 

 

Indien u vragen heeft, stel ze gerust.

Altijd een gratis en vrijblijvend advies.

Ben van Wijk

06 13373284

info@debrug-mediation.nl


Geplaatst op 13 april 2017

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy