De Brug mediation

De Brug Mediation

Ouders moeten elkaar respecteren in de rol als ouder

De cijfers van kinderen die te maken hebben met een scheiding zijn confronterend. Van de 70.000 hebben zo'n 16.000 zelfs ernstig last van de gevolgen. Als ouder heb je invloed op deze gevolgen. 

 
Na de scheiding blijft het gezag over de kinderen aan beide ouders toebedeeld. Ieder kind heeft het recht om met beide ouders een goede band op te kunnen bouwen. Als ouder heb je dus ook de plicht ervoor te zorgen dat jouw kind in staat is om met de ándere ouder een band op te bouwen.
 
Op welke wijze jullie dit als ouders willen waarborgen, bepaal je zelf, al moet het natuurlijk wel aan een aantal wettelijke eisen voldoen. Co-ouderschap werkt alleen als beide ouders goed met elkaar omgaan. Ouders moeten elkaar respecteren in de rol als ouder. Daarnaast is ook een geringe afstand tussen de twee huizen een voorwaarde voor het slagen van co-ouderschap.

Scheiden met behulp van mediation kunt u zien als een eerste stap naar een voortgezet, gelijkwaardig ouderschap. Er is aandacht voor de communicatie tussen uw ex-partner en u. Samen stelt u een ouderschapsplan op. Hierin zet u de belangen van uw kind centraal.
 
Graag helpen wij u om die belangen helder te krijgen. In sommige situaties spreken wij met het kind zelf. Door afspraken zo concreet mogelijk te maken, is er minder kans op conflicten. Ook maakt u afspraken over het evalueren en waar nodig het bijstellen van de gemaakte afspraken. Zo wordt de basis gelegd voor de nieuwe situatie, een nieuwe toekomst.

Altijd een gratis en vrijblijvend advies.

Paula de Vries
MfN registermediator - Familiemediator
06-51899555
info@debrug-mediation.nl

Geplaatst op 06 maart 2018

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy