De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Update i.v.m. Corona 20-05-2020

Geplaatst op 22 mei 2020
Gezien de versoepelingen van de maatregelen is met ingang van deze week het kantoor in Enkhuizen weer beschikbaar. Vanzelfsprekend blijven wij rekening houden met de voorgeschreven afstand van 1,5m, en nemen wij extra hygiëne maatregelen in acht.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij u vragen de afspraak af te zeggen. In dat geval bestaat de mogelijkheid om de afspraak door te laten gaan middels videobellen. 


Lees meer

Voor het eerst in tien jaar ga ik uiteten met mijn beide ouders

Geplaatst op 22 april 2020

"Yannick, hoe zou jij het vinden om eens een hapje te gaan eten met z’n vieren?” vroeg mijn moeder onlangs aan me. Die vraag zag ik niet aankomen. ‘Z’n vieren’ is in ons geval mijn ouders, mijn broertje en ik.Lees meer

Handige tips om de meivakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 18 april 2020
Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Ook al zie ik mijn ouders nu niet, ik spreek ze gelukkig wel

Geplaatst op 03 april 2020

De coronacrisis heeft invloed op ons allemaal. Natuurlijk nog het meest op mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en nu helemaal alleen zijn. Maar ik denk ook aan een bepaalde groep kinderen.Lees meer

Update i.v.m. Corona 18-03-2020

Geplaatst op 18 maart 2020
Vanaf maandag 23 maart zal het kantoor Enkhuizen gesloten zijn. Dit omdat het een kantoorruimte aan huis betreft. 
Al onze afspraken zullen vanaf maandag 23 maart plaats vinden op ons kantoor te Hoorn, Breed 36. Tevens is het ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit aan ons laten weten.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij vragen de afspraak af te zeggen. Ook dan bestaat de mogelijkheid om de afspraak door te laten gaan middels videobellen.Lees meer

Maatregelen i.v.m. Corona

Geplaatst op 15 maart 2020
Wij houden ons aan de maatregelen ter voorkoming van Corona zoals gesteld door de Rijksoverheid. Gezien de kleinschaligheid van onze contacten zien wij geen aanleiding om onze afspraken op voorhand te annuleren. Wij hanteren het beleid om geen handen te schudden.
Als u klachten van verkoudheid heeft als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden vragen wij u om de afspraak af te zeggen. De om deze reden afgezegde afspraak zullen wij vanzelfsprekend niet in rekening brengen.
Wanneer een van ons klachten heeft zal diegene zijn of haar afspraken afzeggen. In dat geval hopen wij op uw begrip.


Lees meer

De toegevoegde waarde van mediation bij de afwikkeling van een erfenis

Geplaatst op 06 maart 2020

Ieder huisje heeft zijn kruisje; een uitspraak die vaak gedaan wordt én een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Vaak spelen er kleine ergernissen, maar soms zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.Lees meer

Hoe je als kind tussen je ouders in komt te staan

Geplaatst op 24 februari 2020
Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik in theorie volwassen (18), maar niet in de praktijk. Als puber maak je sowieso al een gekke fase door. Je moet keuzes maken over je toekomst en je probeert aan de verwachtingen van anderen ter voldoen. Als je ouders dan ineens gaan scheiden, helpt dat niet bepaald mee.Lees meer

Blog 'Tussen Partijen': Pensioen en echtscheiding

Geplaatst op 14 februari 2020
Vindt u het onderwerp pensioenen ook zo ingewikkeld? U bent daarin absoluut niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bij echtscheiding het onderwerp maar weinig aan de orde komt. Er worden zelden officiële afspraken gemaakt.


Lees meer

Goede zaak: meeste gescheiden ouders wonen niet ver van elkaar

Geplaatst op 24 januari 2020

Ouders die uit elkaar gaan, blijven vaak bij elkaar in de buurt wonen. Het gaat vooral om mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd of met een hoog inkomen.Lees meer

Verplicht gesprek over de omgangsregeling, mét het kind

Geplaatst op 10 januari 2020

Bij een scheiding moeten ouders verplicht worden eerst een bemiddelingsgesprek over de omgangsregeling te voeren, waarbij ook hun kinderen inspraak krijgen. Dit pleidooi hoor ik steeds vaker en ik ben het er roerend mee eens. Ook al bedoelen ouders het in de meeste gevallen natuurlijk niet zo; kinderen worden lang niet altijd gehoord. En dat zorgt ervoor dat veel ouders hun kind (onbedoeld) meeslepen in hun conflict.Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 15 november 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.

Lees meer

Partneralimentatie: niet alleen de duur verandert in 2020

Geplaatst op 01 november 2019
Eerder werd al duidelijk dat de wettelijke duur van de partneralimentatie voor nieuwe scheidingen verandert, namelijk van 12 tot maximaal 5 jaar. Maar vanaf 2020 gaat ook de fiscale aftrek van partneralimentatie omlaag voor de alimentatieplichtige die in de hoogste belastingschijf valt. Deze maatregel treft dus niet alleen nieuwe scheidingen, maar ook scheidingen van vóór 2020. 

Lees meer

Tussen Partijen, blog oktober 2019: Beëindiging samenwonen

Geplaatst op 25 oktober 2019
Het valt mij op dat mensen het idee hebben dat op het moment dat zij samenwonen, geen geregistreerd partnerschap hebben of niet getrouwd zijn, er niets geregeld hoeft te worden als zij uit elkaar gaan. Meestal komt er een verbaasde reactie als ik vertel dat dit een ernstige misvatting is. In deze column zal ik hier aandacht aan besteden.


Lees meer

Blog: Hoe vertellen we het de kinderen?

Geplaatst op 27 september 2019
Voor alle ouders die bij ons in de praktijk komen om de scheiding te regelen, is het moeilijkste van alles: het verdriet dat hun kinderen zullen hebben van de scheiding. Het gebeurt vaak dat ouders ons advies vragen hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Eigenlijk zijn wij daar best blij mee. De manier waarop ouders aan hun kinderen laten weten dat zij gaan scheiden is namelijk essentieel voor het verwerkingsproces van de kinderen.

Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy