De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Het moment dat mijn ouders voor het eerst weer samen in één ruimte zaten

Geplaatst op 17 mei 2019
Voor veel scholieren en studenten is hun examen- of afstudeerperiode in volle gang. Een periode die bij mij altijd herinneringen oproept aan de scheiding van mijn ouders. En dan vooral aan de nasleep van de scheiding. Toen ik zo’n vijf jaar geleden mijn hbo-opleiding journalistiek afrondde, was ik enorm nerveus voor de diploma-uitreiking. Dat was echter niet vanwege het officiële tekenmoment, maar omdat ik (natuurlijk) allebei mijn ouders had uitgenodigd. 

Lees meer

'Ieder kind wil zijn eigen ouders beschermen'

Geplaatst op 01 mei 2019
Gescheiden ouders. Pieter, actief bij stichting Villa Pinedo, weet er alles van. Hij deelt zijn ervaringen in een mooie video.


Lees meer

Ouders moeten elkaar respecteren in de rol als ouder

Geplaatst op 05 april 2019
De cijfers van kinderen die te maken hebben met een scheiding zijn confronterend. Van de 70.000 hebben zo'n 16.000 zelfs ernstig last van de gevolgen. Als ouder heb je invloed op deze gevolgen.

Lees meer

Wat als scheiden niet kón

Geplaatst op 29 maart 2019
Op dit moment eindigt ruim één op de drie huwelijken in Nederland in een scheiding. Scheidingen hebben vaak grote gevolgen voor de kinderen. Maar soms is het wel de beste oplossing, hoe verdrietig het ook voor iedereen is. En dan is het fijn dat het kan, dat alles goed geregeld wordt. Toch zijn er mensen in landen ver van ons koude kikkerlandje vandaan, waar het uit den boze is om te gaan scheiden en je je hele leven lang ongelukkig getrouwd moet blijven.

Lees meer

Het ouderschapsplan: jullie scheiding en jullie kinderen

Geplaatst op 14 maart 2019
Voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn. Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen niet meer tegelijkertijd de zorg over de kinderen dragen. Hoe ga je hier mee om? Met andere woorden: hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding? Deze verdeling leg je vast in een ouderschapsplan.

Lees meer

Hoe het contact met mijn vader werd hersteld

Geplaatst op 08 februari 2019
Ik stond ooit in De Balie in Amsterdam, samen met twee andere jongeren van Stichting Villa Pinedo. Die dag deelden wij onze ervaringen rondom de scheiding van onze ouders tegenover andere ouders. Ik vertelde dat ik na de scheiding de kant van mijn moeder koos en mijn vader maandenlang niet wilde zien. Een contactbreuk, alleen in mijn geval een bewuste eigen keuze.

Lees meer

Heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand bij een scheiding?

Geplaatst op 01 februari 2019
Dagelijks merken wij in onze praktijk dat weinig mensen weten dat je bij het inschakelen van een MfN-registermediator gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Lees meer

Hoe je als kind tussen je ouders in komt te staan

Geplaatst op 25 januari 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen, was ik 18. In theorie was ik ‘volwassen’, maar dat was ook alleen echt in theorie. Als puber maak je sowieso al een veranderende fase mee. Je moet keuzes maken over je toekomst en je probeert aan de verwachtingen voldoen van anderen, terwijl je vaak voor jezelf nog niet helemaal duidelijk hebt wat je nou écht wil.

Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 11 januari 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.

Lees meer

De Kinderen Scheiden Mee, Kindercoaching De Brug

Geplaatst op 03 januari 2019
Kindercoaching De Brug richt zich op begeleiding en coaching van kinderen met gescheiden ouders. Wij werken met de methodiek van het erkende programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’. Dit programma richt zich op een laagdrempelige wijze op het verminderen en voorkomen van problemen die voortkomen uit de scheiding. 

Lees meer

De feestdagen met gescheiden ouders

Geplaatst op 21 december 2018
December. In mijn ogen de mooiste maand van het jaar. Ik geniet enorm van de kerstliedjes (ook na honderd keer op de radio), de lichtjes, de Top 2000 en natuurlijk de gezelligheid rondom de feestdagen.Lees meer

Tweede Kamer stemt in met herziening partneralimentatie

Geplaatst op 14 december 2018
De Tweede Kamer heeft met ruime meerderheid ingestemd met het wetsvoorstel Herziening partneralimentatie. Daarmee wordt de duur van de alimentatie teruggebracht van 12 naar 5 jaar. Het woord is nu aan de Eerste Kamer.

Lees meer

Toen mijn ouders uit elkaar gingen

Geplaatst op 30 november 2018

Als je ouders gaan scheiden. Een paar jaar geleden dacht ik dat niets erger was dan dat. Zo voelde het. Ik zal nooit vergeten wat de scheiding van mijn ouders met me deed. De impact die het op mij heeft gehad.Lees meer

Tussen Partijen, Blog September 2018

Geplaatst op 02 september 2018
Regel je scheiding samen, de beste oplossing voor alle partijen!
 
De zomervakantie is alweer voorbij. Na een week is bijna iedereen weer in het normale dagelijkse ritme.  
De één is tijdens de zomervakantie een liefde tegengekomen. Bij een ander blijkt het huwelijk toch niet meer bestand tegen twee weken 24 uur per dag bij elkaar.Lees meer

Blog 'Tussen Partijen': Tips om de schoolvakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 03 juli 2018
De tijd vliegt voorbij. Het is alweer half juni en over een paar weken beginnen de schoolvakanties. Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs wanneer u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom in deze column een aantal tips om de vakantie voor u allen goed te laten verlopen.


Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy