De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Update i.v.m. Corona 18-03-2020

Geplaatst op 18 maart 2020
Vanaf maandag 23 maart zal het kantoor Enkhuizen gesloten zijn. Dit omdat het een kantoorruimte aan huis betreft. 
Al onze afspraken zullen vanaf maandag 23 maart plaats vinden op ons kantoor te Hoorn, Breed 36. Tevens is het ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit aan ons laten weten.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij vragen de afspraak af te zeggen. Ook dan bestaat de mogelijkheid om de afspraak door te laten gaan middels videobellen.Lees meer

Maatregelen i.v.m. Corona

Geplaatst op 15 maart 2020
Wij houden ons aan de maatregelen ter voorkoming van Corona zoals gesteld door de Rijksoverheid. Gezien de kleinschaligheid van onze contacten zien wij geen aanleiding om onze afspraken op voorhand te annuleren. Wij hanteren het beleid om geen handen te schudden.
Als u klachten van verkoudheid heeft als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden vragen wij u om de afspraak af te zeggen. De om deze reden afgezegde afspraak zullen wij vanzelfsprekend niet in rekening brengen.
Wanneer een van ons klachten heeft zal diegene zijn of haar afspraken afzeggen. In dat geval hopen wij op uw begrip.


Lees meer

De toegevoegde waarde van mediation bij de afwikkeling van een erfenis

Geplaatst op 06 maart 2020

Ieder huisje heeft zijn kruisje; een uitspraak die vaak gedaan wordt én een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Vaak spelen er kleine ergernissen, maar soms zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.Lees meer

Hoe je als kind tussen je ouders in komt te staan

Geplaatst op 24 februari 2020
Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik in theorie volwassen (18), maar niet in de praktijk. Als puber maak je sowieso al een gekke fase door. Je moet keuzes maken over je toekomst en je probeert aan de verwachtingen van anderen ter voldoen. Als je ouders dan ineens gaan scheiden, helpt dat niet bepaald mee.Lees meer

Blog 'Tussen Partijen': Pensioen en echtscheiding

Geplaatst op 14 februari 2020
Vindt u het onderwerp pensioenen ook zo ingewikkeld? U bent daarin absoluut niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bij echtscheiding het onderwerp maar weinig aan de orde komt. Er worden zelden officiële afspraken gemaakt.


Lees meer

Goede zaak: meeste gescheiden ouders wonen niet ver van elkaar

Geplaatst op 24 januari 2020

Ouders die uit elkaar gaan, blijven vaak bij elkaar in de buurt wonen. Het gaat vooral om mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd of met een hoog inkomen.Lees meer

Verplicht gesprek over de omgangsregeling, mét het kind

Geplaatst op 10 januari 2020

Bij een scheiding moeten ouders verplicht worden eerst een bemiddelingsgesprek over de omgangsregeling te voeren, waarbij ook hun kinderen inspraak krijgen. Dit pleidooi hoor ik steeds vaker en ik ben het er roerend mee eens. Ook al bedoelen ouders het in de meeste gevallen natuurlijk niet zo; kinderen worden lang niet altijd gehoord. En dat zorgt ervoor dat veel ouders hun kind (onbedoeld) meeslepen in hun conflict.Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 15 november 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.

Lees meer

Partneralimentatie: niet alleen de duur verandert in 2020

Geplaatst op 01 november 2019
Eerder werd al duidelijk dat de wettelijke duur van de partneralimentatie voor nieuwe scheidingen verandert, namelijk van 12 tot maximaal 5 jaar. Maar vanaf 2020 gaat ook de fiscale aftrek van partneralimentatie omlaag voor de alimentatieplichtige die in de hoogste belastingschijf valt. Deze maatregel treft dus niet alleen nieuwe scheidingen, maar ook scheidingen van vóór 2020. 

Lees meer

Tussen Partijen, blog oktober 2019: Beëindiging samenwonen

Geplaatst op 25 oktober 2019
Het valt mij op dat mensen het idee hebben dat op het moment dat zij samenwonen, geen geregistreerd partnerschap hebben of niet getrouwd zijn, er niets geregeld hoeft te worden als zij uit elkaar gaan. Meestal komt er een verbaasde reactie als ik vertel dat dit een ernstige misvatting is. In deze column zal ik hier aandacht aan besteden.


Lees meer

Blog: Hoe vertellen we het de kinderen?

Geplaatst op 27 september 2019
Voor alle ouders die bij ons in de praktijk komen om de scheiding te regelen, is het moeilijkste van alles: het verdriet dat hun kinderen zullen hebben van de scheiding. Het gebeurt vaak dat ouders ons advies vragen hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Eigenlijk zijn wij daar best blij mee. De manier waarop ouders aan hun kinderen laten weten dat zij gaan scheiden is namelijk essentieel voor het verwerkingsproces van de kinderen.

Lees meer

Heeft de scheiding van mijn ouders invloed op het aangaan van relaties?

Geplaatst op 20 september 2019

Deze vraag stellen mensen mij weleens. Een goeie vraag, vind ik. En een logische vraag. Als kind van gescheiden ouders heb je alles van dichtbij meegemaakt en weet je hoe een prachtig liefdesverhaal na vele jaren een nachtmerrie kan worden. Een vechtscheiding.Lees meer

Dag van de Scheiding

Geplaatst op 13 september 2019
De scholen zijn weer begonnen, de vakanties definitief voorbij. Het normale leven gaat voor mij weer verder. Met frisse (tegen) zin ga ik weer aan de slag. En ook de Dag van de Scheiding staat weer op de agenda. Het maakt mij altijd een beetje verward.


Lees meer

Het ouderschapsplan: jullie scheiding en jullie kinderen

Geplaatst op 16 augustus 2019
Voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn. Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen niet meer tegelijkertijd de zorg over de kinderen dragen. Hoe ga je hier mee om? Met andere woorden: hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding? Deze verdeling leg je vast in een ouderschapsplan.


Lees meer

Hoe kan je jouw kind laten wennen aan je nieuwe partner?

Geplaatst op 12 juli 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen, had mijn vader al meteen een nieuwe relatie. Hij hoopte dat ik zijn vriendin snel zou gaan ontmoeten, terwijl ik daar nog helemaal niet klaar voor was. 

Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy