De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Meer dan cijfers alleen

Geplaatst op 21 maart 2023
Een klein berichtje in de krant van vandaag. Toch viel mijn oog er op. Zal wel beroepsdeformatie zijn...
Enkhuizen scoort het hoogste percentage echtscheidingen in heel West-Friesland. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat de bedoeling is van dit artikel. 
Of het er veel zijn of weinig, voor de mensen die gaan scheiden is dit een life-event. Een grote gebeurtenis, die je leven volledig op zijn kop zet. En hoewel het soms anders lijkt, maakt het niet veel uit of je de partner bent die verlaten wordt, of dat jij degene bent die de scheiding in gang hebt gezet. Niemand start een relatie met de intentie om uit elkaar te gaan.


Lees meer

Blij met de rolverdeling in jullie relatie én ook met de mogelijke gevolgen daarvan?

Geplaatst op 08 maart 2023
Vandaag is het Internationale Vrouwendag. De afgelopen dagen wordt er in de media veel aandacht gegeven aan de emancipatiemonitor. Dit is een rapport met daarin de meest recente gegevens over thema’s die te maken hebben met vrouwenemancipatie.

Lees meer

Ieder heeft zijn eigen waarheid

Geplaatst op 25 januari 2023
Tijdens een mediation gebeurt het wel eens dat een van de partijen aan mij wil bewijzen dat hij/zij gelijk heeft. Voor mij als mediator is dat een lastig punt. Aan de ene kant wil ik als mediator dat de partij zich gehoord voelt. Aan de andere kant is wat dé waarheid is voor mij als mediator niet zo belangrijk. Het doel van mediation is ook niet om de waarheid boven tafel te krijgen. Het doel is om naar oplossingen te zoeken.

Lees meer

Nieuwjaar, nieuw alimentatiebedrag

Geplaatst op 05 januari 2023
Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een paar dagen oud. En het gewone leven is na de drukke feestmaand december weer van start gegaan.
Daarom even een reminder, heeft u er aan gedacht om de alimentatie die u betaalt te indexeren?! In november is de wettelijke indexering voor 2023 vastgesteld op 3,4%. Het bedrag wat u aan alimentatie betaald moet u zelf met dit percentage verhogen. Om het makkelijk voor u te maken staat er op onze site een rekentool die automatisch het nieuwe te betalen bedrag uitrekent.


Lees meer

Premarital Mediation – Preventieve Mediation Wat houdt het in en waarom zul je het doen?

Geplaatst op 11 november 2022
Premarital Mediation houdt in dat je voordat je gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap aan gaat of gaat samenwonen, uitgebreid in gesprek gaat met een familiemediator met als doel het uitspreken van verwachtingen over jullie huwelijk/relatie. Door het expliciet uitspreken van jullie verwachtingen en wensen voor de toekomst kun je met elkaar afspraken maken over je rol in de relatie. 

Lees meer

Scheiden in een oververhitte woningmarkt

Geplaatst op 17 oktober 2022
Om onze kennis goed bij te houden volgen wij met regelmaat cursussen. Zo heeft Paula vandaag de online cursus Scheiden in een oververhitte woningmarkt gevolgd, en met een 100% score het certificaat behaalt. Tijdens dit webinar van de SDU wordt er inhoudelijk ingegaan op de mogelijkheden omtrent de verdeling van de eigen woning bij echtscheiding. 

Lees meer

Mijn ex wil mij het ouderlijk gezag ontnemen, wat nu?

Geplaatst op 10 oktober 2022
Soms loopt de communicatie tussen ouders na scheiding ontzettend moeizaam of is er helemaal geen communicatie. Dit geeft dan vaak ontzettend veel frustratie bij in ieder geval één van de ouders. Een oplossing kan dan lijken om de andere ouder het ouderlijk gezag te ontnemen en alleen het gezag over je kind te hebben. Hoe zit ook al weer met ouderlijk gezag als je uit elkaar gaat? En kan je de andere ouder het ouderlijk gezag ontnemen?


Lees meer

Dag van de scheiding. Regel het sámen goed

Geplaatst op 09 september 2022
Niet één scheiding is hetzelfde, maar herproces wat doorlopen moet worden is dat wel. In een informele sfeer worden jullie door onze mediator deskundig begeleid bij het gehele proces van de scheiding.
Een scheiding is een emotioneel proces waarbij ook veel praktische zaken geregeld moeten worden. Wanneer je dit proces samen doorloopt, met de mediator als neutraal persoon én als deskundige op. het gebied van praktische zaken dan kijken jullie later beide met een beter gevoel terug op deze periode.


Lees meer

Er zijn meerdere manieren om het ouderschap vorm te geven na scheiding

Geplaatst op 10 maart 2022
Een week geleden deelde het Kenniscentrum kind en scheiding een artikel over parallel ouderschap. Ik heb dit artikel met veel interesse gelezen en wil de inhoud graag met jullie delen. 

Ik merk dat sommige cliënten, of soms één van hen, de lat erg hoog leggen in het gezamenlijk voorzetten van ouderschap na de scheiding. Sommige hebben daar een romantisch beeld bij, zoals met beide nieuwe partners en eventuele stiefkinderen in volledige harmonie samen aan de kersttafel te zitten. Een eind goed al goed verhaal. Lees meer

Update Coronomaatregelen

Geplaatst op 20 december 2021
Vanaf maandag 20 december zal het kantoor Enkhuizen gesloten zijn. Dit omdat het een kantoorruimte aan huis betreft. 
Al onze afspraken zullen vanaf maandag 20 december plaats vinden op ons kantoor te Hoorn, Lepelaar 2H. Tevens is het, afhankelijk van uw situatie, ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit aan ons laten weten.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij vragen de afspraak af te zeggen.


Lees meer

Communiceren met je ex

Geplaatst op 14 oktober 2021

Een veel gehoord probleem tijdens de gesprekken die wij voeren is dat de communicatie moeilijk verloopt. Soms belet dit mensen om afspraken te maken en dat is uiteindelijk lastig, er moeten nu eenmaal zaken geregeld worden. 

In andere gevallen geven ouders aan dat hun kinderen last hebben van de scheiding. Het is bekend dat veel van de problemen die kinderen ervaren door de scheiding te maken hebben met hoe de ouders na de scheiding met elkaar om gaan. Kinderen merken wanneer ouders niet met elkaar kunnen communiceren, zoals bijvoorbeeld elkaar niet aankijken bij de overdracht, ijzige stiltes of juist ruzie.
Lees meer

Een piek aan echtscheidingen of toch niet?

Geplaatst op 09 april 2021

De keren dat tegen ons is gezegd ‘jullie zullen het wel druk hebben nu’ zijn ontelbaar. Blijkbaar verwachten mensen, of ervaren zij zelf, dat het verplichte thuis zitten een grote druk legt op relaties. Die gedachte is niet gek. Ook de vereniging van Familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS) hebben in het begin van de coronacrisis aangegeven dat zij verwachten dat Corona zou leiden tot een piek in het aantal scheidingen.

De meest recente cijfers wijzen er echter op dat die piek er zeker niet is. Hoewel wij het aantal aanvragen voor scheidingen weer zien toenemen, laten de recente cijfers zien dat het aantal echtscheidingen lager is dan de afgelopen jaren gebruikelijk was in deze periode. Daar zullen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen.

Lees meer

Elke verandering biedt een kans!

Geplaatst op 26 februari 2021
Op deze mooie zonnige dag heeft De Brug Mediation iets te vieren! Wij krijgen vandaag de sleutel van onze mooie nieuwe kantoorruimte aan de Lepelaar 2H in Hoorn. 
 
Eind 2020 kregen wij te horen dat ons bestaande huurcontract aan Het Breed werd opgezegd. Dit kwam voor ons niet helemaal als verrassing, maar erg blij werden we er niet van. We waren net intern verhuisd naar een grotere kamer en zaten daar prima op onze plek. Al ruim 12,5 jaar huurden wij naar volle tevredenheid en nu daar kwam een einde aan.Lees meer

Samenwoners en ouderlijk gezag, lang niet altijd goed geregeld!

Geplaatst op 31 januari 2021
De afgelopen tijd heb ik een aantal zaken gehad van samenwoners waarbij de man het minderjarige kind wel erkend heeft, maar het gezag nooit heeft geregeld. Waar bij een huwelijk en een geregistreerd partnerschap de erkenning en het gezag over de kinderen van rechtswege is geregeld is dit bij samenwoners niet het geval.

Lees meer

Zorgverdeling in tijden van thuisonderwijs

Geplaatst op 08 januari 2021
Hier in huis zit de eerste week thuisonderwijs er weer op. Dit vraagt van iedereen veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Door de agenda's naast elkaar te leggen, goed te plannen en vooral met elkaar te blijven communiceren lukt het ons om alle ballen in de lucht te houden. Eenieder met opgroeiende kinderen en een baan zal zich hierin herkennen. Persoonlijk ben ik er bang voor dat deze situatie, ook na 19 januari, nog wel even zo blijft. Ik prijs mij dan ook extra gelukkig dat ik de zorg voor de kinderen niet alleen hoef te dragen, maar een partner heb waarmee ik de taken verdeel.

Lees meer
Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy