De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Dag van de scheiding

Geplaatst op 11 september 2020
Vandaag, vrijdag 11 september, is het 'De Dag van de Scheiding'. Het maakt mij altijd een beetje verward "de Dag van de Scheiding”. Ik krijg er geen warm gevoel bij, ook al weet ik dat de Dag van de Scheiding natuurlijk niet bedoeld is om het scheiden te promoten. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Uit recent onderzoek blijkt dat bij 1 op de 3 scheidingen geen deskundige hulp is ingeschakeld. De conclusie van het onderzoek luidt als volgt: 


Lees meer

Regel je scheiding samen, de beste oplossing voor alle partijen!

Geplaatst op 28 augustus 2020
De zomervakantie is alweer voorbij. Na een week is bijna iedereen weer in het normale dagelijkse ritme.  
De één is tijdens de zomervakantie een liefde tegengekomen. Bij een ander blijkt het huwelijk toch niet meer bestand tegen twee weken 24 uur per dag bij elkaar. Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 30 juli 2020
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.


Lees meer

Een nieuw gezin, een nieuwe kans!

Geplaatst op 17 juli 2020
60% van de nieuwe relaties strandt uiteindelijk. Zijn daar oorzaken aan te geven? Problemen in je nieuwe relatie kun je deels zelf voorkomen, maar hoe pak je dat aan?

Lees meer

Hoe het contact met mijn vader werd hersteld

Geplaatst op 03 juli 2020
Ik stond ooit in De Balie in Amsterdam, samen met twee andere jongeren van Stichting Villa Pinedo. Die dag deelden wij onze ervaringen rondom de scheiding van onze ouders tegenover andere ouders. Ik vertelde dat ik na de scheiding de kant van mijn moeder koos en mijn vader maandenlang niet wilde zien. Een contactbreuk, alleen in mijn geval een bewuste eigen keuze.

Lees meer

Tips om de schoolvakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 26 juni 2020
Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Wees zuinig op je nieuwe relatie

Geplaatst op 12 juni 2020
Wanneer je als kind een scheiding mee maakt is dat natuurlijk, op zijn zachtst gezegd, niet leuk. Maar wat doet het met je als kind wanneer je een tweede, en soms zelfs derde scheiding meemaakt. Helaas iets wat wij in onze praktijk steeds vaker zien gebeuren.

Lees meer

Update i.v.m. Corona 20-05-2020

Geplaatst op 22 mei 2020
Gezien de versoepelingen van de maatregelen is met ingang van deze week het kantoor in Enkhuizen weer beschikbaar. Vanzelfsprekend blijven wij rekening houden met de voorgeschreven afstand van 1,5m, en nemen wij extra hygiëne maatregelen in acht.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij u vragen de afspraak af te zeggen. In dat geval bestaat de mogelijkheid om de afspraak door te laten gaan middels videobellen. 


Lees meer

Voor het eerst in tien jaar ga ik uiteten met mijn beide ouders

Geplaatst op 22 april 2020

"Yannick, hoe zou jij het vinden om eens een hapje te gaan eten met z’n vieren?” vroeg mijn moeder onlangs aan me. Die vraag zag ik niet aankomen. ‘Z’n vieren’ is in ons geval mijn ouders, mijn broertje en ik.Lees meer

Handige tips om de meivakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 18 april 2020
Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Ook al zie ik mijn ouders nu niet, ik spreek ze gelukkig wel

Geplaatst op 03 april 2020

De coronacrisis heeft invloed op ons allemaal. Natuurlijk nog het meest op mensen die weinig tot geen sociale contacten hebben en nu helemaal alleen zijn. Maar ik denk ook aan een bepaalde groep kinderen.Lees meer

Update i.v.m. Corona 18-03-2020

Geplaatst op 18 maart 2020
Vanaf maandag 23 maart zal het kantoor Enkhuizen gesloten zijn. Dit omdat het een kantoorruimte aan huis betreft. 
Al onze afspraken zullen vanaf maandag 23 maart plaats vinden op ons kantoor te Hoorn, Breed 36. Tevens is het ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit aan ons laten weten.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij vragen de afspraak af te zeggen. Ook dan bestaat de mogelijkheid om de afspraak door te laten gaan middels videobellen.Lees meer

Maatregelen i.v.m. Corona

Geplaatst op 15 maart 2020
Wij houden ons aan de maatregelen ter voorkoming van Corona zoals gesteld door de Rijksoverheid. Gezien de kleinschaligheid van onze contacten zien wij geen aanleiding om onze afspraken op voorhand te annuleren. Wij hanteren het beleid om geen handen te schudden.
Als u klachten van verkoudheid heeft als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of een verhoging tot 38 graden vragen wij u om de afspraak af te zeggen. De om deze reden afgezegde afspraak zullen wij vanzelfsprekend niet in rekening brengen.
Wanneer een van ons klachten heeft zal diegene zijn of haar afspraken afzeggen. In dat geval hopen wij op uw begrip.


Lees meer

De toegevoegde waarde van mediation bij de afwikkeling van een erfenis

Geplaatst op 06 maart 2020

Ieder huisje heeft zijn kruisje; een uitspraak die vaak gedaan wordt én een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Vaak spelen er kleine ergernissen, maar soms zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.Lees meer

Hoe je als kind tussen je ouders in komt te staan

Geplaatst op 24 februari 2020
Toen mijn ouders uit elkaar gingen was ik in theorie volwassen (18), maar niet in de praktijk. Als puber maak je sowieso al een gekke fase door. Je moet keuzes maken over je toekomst en je probeert aan de verwachtingen van anderen ter voldoen. Als je ouders dan ineens gaan scheiden, helpt dat niet bepaald mee.Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy