De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Waarom kies je voor een MfN-registermediator

Geplaatst op 12 april 2024
Mediation is een vrij beroep. Om er zeker van te zijn dat je een betrouwbare en goede mediator inschakelt kun je een mediator uitkiezen die staat ingeschreven in het MfN-register. Wat onderscheidt een MfN-registermediator van een ‘gewone’ mediator?Lees meer

Scheiding bij De Brug Mediation & Coaching

Geplaatst op 01 februari 2024
Na 17 jaar met veel plezier en toewijding werkzaam te zijn geweest bij De Brug Mediation, heeft Ben besloten om met ingang van 1 juli 2024 van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten.Lees meer

Goed uit elkaar, een goed doordacht ouderschapsplan geeft rust

Geplaatst op 18 januari 2024
Voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn. Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen niet meer tegelijkertijd de zorg voor de kinderen dragen. Hoe ga je hiermee om? Met andere woorden: hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding? Deze verdeling leg je vast in een ouderschapsplan.
 


Lees meer

Indexering alimentatie voor 2024 bekend: 6,2%

Geplaatst op 03 november 2023
Elk jaar past de overheid de alimentatiebedragen aan met een bepaald percentage, wat bekend staat als de indexering van de alimentatie. Voor het jaar 2024 bedraagt het indexeringspercentage 6,2%. Dit geldt zowel voor kinderalimentatie als partneralimentatie.


Lees meer

Bijhouden vakkennis

Geplaatst op 13 oktober 2023
In ons vak is het belangrijk om zowel onze kennis als vaardigheden bij te houden.Dat vraagt ook onze beroepsorganisatie, het MfN, van ons
Het bijhouden van vaardigheden doen we onder andere door regelmatige intervisie met collega mediators.
Vorig week heeft Paula haar kennis weer opgefrist bij de Verdiepingscursus verdelen en verrekenen.


Lees meer

15 september Dag van de Scheiding: 15 jaar ouderschapsplan

Geplaatst op 13 september 2023
Vijftien jaar geleden werd het ouderschapsplan geïntroduceerd met als doel de belangen van kinderen te beschermen wanneer hun ouders uit elkaar gaan. In het ouderschapsplan worden zaken zoals de zorgverdeling, communicatie tussen ouders, vakantie- en feestdagregelingen, enzovoort geregeld.
Lees meer

Waarom een piek in scheidingen na de vakantie

Geplaatst op 04 september 2023
De afgelopen week heb ik al een aantal keer de opmerking gehoord ‘jij zal het nu wel druk gaan krijgen’. En vandaag ook in het NHD een artikel ‘Piek van scheidingen na de zomervakantie’. Inderdaad ervaren ook wij een piek aan nieuwe aanmeldingen in deze periode.
Hoe komt dat nou? Daar zijn een aantal verschillende redenen voor te vinden. Lees meer

Begeleiding na scheiding

Geplaatst op 31 juli 2023
Een scheiding gaat bijna altijd gepaard met veel emoties. Vaak wordt er gedacht dat deze emoties na de scheiding vanzelf zullen verdwijnen. De ervaring laat zien dat dit meestal niet het geval is en dat de emoties blijven of heftiger worden. Emoties rondom scheiding zijn heel normaal en divers. Denk aan boosheid, verdriet, eenzaamheid, onterechte gevoelens van schuld, verstoorde rust e.d. Je leven verandert volledig na een scheiding.Lees meer

Uit elkaar met kinderen

Geplaatst op 13 april 2023
Gister is het Digitaal Plein uitelkaarmetkinderen.nl gelanceerd. Omdat ik gister niet in de gelegenheid was om de lancering digitaal mee te maken heb ik vandaag de website eens uitgebreid bekeken. Ik bekijk de website natuurlijk als professional, en niet als iemand die op zoek is naar informatie en hulp, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij een heldere en duidelijke website.

Lees meer

Meer dan cijfers alleen

Geplaatst op 21 maart 2023
Een klein berichtje in de krant van vandaag. Toch viel mijn oog er op. Zal wel beroepsdeformatie zijn...
Enkhuizen scoort het hoogste percentage echtscheidingen in heel West-Friesland. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat de bedoeling is van dit artikel. 
Of het er veel zijn of weinig, voor de mensen die gaan scheiden is dit een life-event. Een grote gebeurtenis, die je leven volledig op zijn kop zet. En hoewel het soms anders lijkt, maakt het niet veel uit of je de partner bent die verlaten wordt, of dat jij degene bent die de scheiding in gang hebt gezet. Niemand start een relatie met de intentie om uit elkaar te gaan.


Lees meer

Blij met de rolverdeling in jullie relatie én ook met de mogelijke gevolgen daarvan?

Geplaatst op 08 maart 2023
Vandaag is het Internationale Vrouwendag. De afgelopen dagen wordt er in de media veel aandacht gegeven aan de emancipatiemonitor. Dit is een rapport met daarin de meest recente gegevens over thema’s die te maken hebben met vrouwenemancipatie.

Lees meer

Ieder heeft zijn eigen waarheid

Geplaatst op 25 januari 2023
Tijdens een mediation gebeurt het wel eens dat een van de partijen aan mij wil bewijzen dat hij/zij gelijk heeft. Voor mij als mediator is dat een lastig punt. Aan de ene kant wil ik als mediator dat de partij zich gehoord voelt. Aan de andere kant is wat dé waarheid is voor mij als mediator niet zo belangrijk. Het doel van mediation is ook niet om de waarheid boven tafel te krijgen. Het doel is om naar oplossingen te zoeken.

Lees meer

Nieuwjaar, nieuw alimentatiebedrag

Geplaatst op 05 januari 2023
Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een paar dagen oud. En het gewone leven is na de drukke feestmaand december weer van start gegaan.
Daarom even een reminder, heeft u er aan gedacht om de alimentatie die u betaalt te indexeren?! In november is de wettelijke indexering voor 2023 vastgesteld op 3,4%. Het bedrag wat u aan alimentatie betaald moet u zelf met dit percentage verhogen. Om het makkelijk voor u te maken staat er op onze site een rekentool die automatisch het nieuwe te betalen bedrag uitrekent.


Lees meer

Premarital Mediation, wat is dat?

Geplaatst op 11 november 2022
Premarital Mediation houdt in dat je voordat je gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap aan gaat of gaat samenwonen, uitgebreid in gesprek gaat met een familiemediator met als doel het uitspreken van verwachtingen over jullie huwelijk/relatie. Door het expliciet uitspreken van jullie verwachtingen en wensen voor de toekomst kun je met elkaar afspraken maken over je rol in de relatie. 

Lees meer

Scheiden in een oververhitte woningmarkt

Geplaatst op 17 oktober 2022
Om onze kennis goed bij te houden volgen wij met regelmaat cursussen. Zo heeft Paula vandaag de online cursus Scheiden in een oververhitte woningmarkt gevolgd, en met een 100% score het certificaat behaalt. Tijdens dit webinar van de SDU wordt er inhoudelijk ingegaan op de mogelijkheden omtrent de verdeling van de eigen woning bij echtscheiding. 

Lees meer
Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy