De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Hoe kan je jouw kind laten wennen aan je nieuwe partner?

Geplaatst op 12 juli 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen, had mijn vader al meteen een nieuwe relatie. Hij hoopte dat ik zijn vriendin snel zou gaan ontmoeten, terwijl ik daar nog helemaal niet klaar voor was. 

Lees meer

De toegevoegde waarde van een mediator bij afwikkeling van een erfenis

Geplaatst op 27 juni 2019
In alle families is weleens wat. Een uitspraak die vaak gedaan wordt, en een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Overal is weleens wat. Vaak spelen er kleine ergernissen, soms ook zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.

Lees meer

Gouden tips voor het mooiste eindexamencadeau

Geplaatst op 21 juni 2019
Als gescheiden ouder is het niet altijd even makkelijk om je ex-partner te zien. Maar op belangrijke dagen voor je kind, zoals de diploma-uitreiking, is het voor hem of haar enorm fijn als jullie er als ouders allebei zijn.

Lees meer

Tips om de schoolvakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 07 juni 2019
De tijd vliegt voorbij en de schoolvakanties staan voor de deur. Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Partneralimentatie gaat naar maximaal 5 jaar

Geplaatst op 26 mei 2019
Vanaf 2020 hoeft aan een ex-partner in de meeste gevallen nog maar maximaal 5 jaar partneralimentatie te worden betaald. Het initiatiefwetsvoorstel van VVD en PvdA is nu ook door de Eerste Kamer aangenomen.


Lees meer

Het moment dat mijn ouders voor het eerst weer samen in één ruimte zaten

Geplaatst op 17 mei 2019
Voor veel scholieren en studenten is hun examen- of afstudeerperiode in volle gang. Een periode die bij mij altijd herinneringen oproept aan de scheiding van mijn ouders. En dan vooral aan de nasleep van de scheiding. Toen ik zo’n vijf jaar geleden mijn hbo-opleiding journalistiek afrondde, was ik enorm nerveus voor de diploma-uitreiking. Dat was echter niet vanwege het officiële tekenmoment, maar omdat ik (natuurlijk) allebei mijn ouders had uitgenodigd. 

Lees meer

'Ieder kind wil zijn eigen ouders beschermen'

Geplaatst op 01 mei 2019
Gescheiden ouders. Pieter, actief bij stichting Villa Pinedo, weet er alles van. Hij deelt zijn ervaringen in een mooie video.


Lees meer

Ouders moeten elkaar respecteren in de rol als ouder

Geplaatst op 05 april 2019
De cijfers van kinderen die te maken hebben met een scheiding zijn confronterend. Van de 70.000 hebben zo'n 16.000 zelfs ernstig last van de gevolgen. Als ouder heb je invloed op deze gevolgen.

Lees meer

Wat als scheiden niet kón

Geplaatst op 29 maart 2019
Op dit moment eindigt ruim één op de drie huwelijken in Nederland in een scheiding. Scheidingen hebben vaak grote gevolgen voor de kinderen. Maar soms is het wel de beste oplossing, hoe verdrietig het ook voor iedereen is. En dan is het fijn dat het kan, dat alles goed geregeld wordt. Toch zijn er mensen in landen ver van ons koude kikkerlandje vandaan, waar het uit den boze is om te gaan scheiden en je je hele leven lang ongelukkig getrouwd moet blijven.

Lees meer

Het ouderschapsplan: jullie scheiding en jullie kinderen

Geplaatst op 14 maart 2019
Voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn. Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen niet meer tegelijkertijd de zorg over de kinderen dragen. Hoe ga je hier mee om? Met andere woorden: hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding? Deze verdeling leg je vast in een ouderschapsplan.

Lees meer

Hoe het contact met mijn vader werd hersteld

Geplaatst op 08 februari 2019
Ik stond ooit in De Balie in Amsterdam, samen met twee andere jongeren van Stichting Villa Pinedo. Die dag deelden wij onze ervaringen rondom de scheiding van onze ouders tegenover andere ouders. Ik vertelde dat ik na de scheiding de kant van mijn moeder koos en mijn vader maandenlang niet wilde zien. Een contactbreuk, alleen in mijn geval een bewuste eigen keuze.

Lees meer

Heeft u recht op gesubsidieerde rechtsbijstand bij een scheiding?

Geplaatst op 01 februari 2019
Dagelijks merken wij in onze praktijk dat weinig mensen weten dat je bij het inschakelen van een MfN-registermediator gebruik kunt maken van gesubsidieerde rechtsbijstand.

Lees meer

Hoe je als kind tussen je ouders in komt te staan

Geplaatst op 25 januari 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen, was ik 18. In theorie was ik ‘volwassen’, maar dat was ook alleen echt in theorie. Als puber maak je sowieso al een veranderende fase mee. Je moet keuzes maken over je toekomst en je probeert aan de verwachtingen voldoen van anderen, terwijl je vaak voor jezelf nog niet helemaal duidelijk hebt wat je nou écht wil.

Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 11 januari 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.

Lees meer

De Kinderen Scheiden Mee, Kindercoaching De Brug

Geplaatst op 03 januari 2019
Kindercoaching De Brug richt zich op begeleiding en coaching van kinderen met gescheiden ouders. Wij werken met de methodiek van het erkende programma ‘De Kinderen Scheiden Mee’. Dit programma richt zich op een laagdrempelige wijze op het verminderen en voorkomen van problemen die voortkomen uit de scheiding. 

Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy