De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

15 september Dag van de Scheiding: 15 jaar ouderschapsplan

Geplaatst op 13 september 2023
Vijftien jaar geleden werd het ouderschapsplan geïntroduceerd met als doel de belangen van kinderen te beschermen wanneer hun ouders uit elkaar gaan. In het ouderschapsplan worden zaken zoals de zorgverdeling, communicatie tussen ouders, vakantie- en feestdagregelingen, enzovoort geregeld.
Lees meer

Waarom een piek in scheidingen na de vakantie

Geplaatst op 04 september 2023
De afgelopen week heb ik al een aantal keer de opmerking gehoord ‘jij zal het nu wel druk gaan krijgen’. En vandaag ook in het NHD een artikel ‘Piek van scheidingen na de zomervakantie’. Inderdaad ervaren ook wij een piek aan nieuwe aanmeldingen in deze periode.
Hoe komt dat nou? Daar zijn een aantal verschillende redenen voor te vinden. Lees meer

Begeleiding na scheiding

Geplaatst op 31 juli 2023
Een scheiding gaat bijna altijd gepaard met veel emoties. Vaak wordt er gedacht dat deze emoties na de scheiding vanzelf zullen verdwijnen. De ervaring laat zien dat dit meestal niet het geval is en dat de emoties blijven of heftiger worden. Emoties rondom scheiding zijn heel normaal en divers. Denk aan boosheid, verdriet, eenzaamheid, onterechte gevoelens van schuld, verstoorde rust e.d. Je leven verandert volledig na een scheiding.Lees meer

Uit elkaar met kinderen

Geplaatst op 13 april 2023
Gister is het Digitaal Plein uitelkaarmetkinderen.nl gelanceerd. Omdat ik gister niet in de gelegenheid was om de lancering digitaal mee te maken heb ik vandaag de website eens uitgebreid bekeken. Ik bekijk de website natuurlijk als professional, en niet als iemand die op zoek is naar informatie en hulp, maar zo op het eerste gezicht lijkt het mij een heldere en duidelijke website.

Lees meer

Meer dan cijfers alleen

Geplaatst op 21 maart 2023
Een klein berichtje in de krant van vandaag. Toch viel mijn oog er op. Zal wel beroepsdeformatie zijn...
Enkhuizen scoort het hoogste percentage echtscheidingen in heel West-Friesland. Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat de bedoeling is van dit artikel. 
Of het er veel zijn of weinig, voor de mensen die gaan scheiden is dit een life-event. Een grote gebeurtenis, die je leven volledig op zijn kop zet. En hoewel het soms anders lijkt, maakt het niet veel uit of je de partner bent die verlaten wordt, of dat jij degene bent die de scheiding in gang hebt gezet. Niemand start een relatie met de intentie om uit elkaar te gaan.


Lees meer

Blij met de rolverdeling in jullie relatie én ook met de mogelijke gevolgen daarvan?

Geplaatst op 08 maart 2023
Vandaag is het Internationale Vrouwendag. De afgelopen dagen wordt er in de media veel aandacht gegeven aan de emancipatiemonitor. Dit is een rapport met daarin de meest recente gegevens over thema’s die te maken hebben met vrouwenemancipatie.

Lees meer

Ieder heeft zijn eigen waarheid

Geplaatst op 25 januari 2023
Tijdens een mediation gebeurt het wel eens dat een van de partijen aan mij wil bewijzen dat hij/zij gelijk heeft. Voor mij als mediator is dat een lastig punt. Aan de ene kant wil ik als mediator dat de partij zich gehoord voelt. Aan de andere kant is wat dé waarheid is voor mij als mediator niet zo belangrijk. Het doel van mediation is ook niet om de waarheid boven tafel te krijgen. Het doel is om naar oplossingen te zoeken.

Lees meer

Nieuwjaar, nieuw alimentatiebedrag

Geplaatst op 05 januari 2023
Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een paar dagen oud. En het gewone leven is na de drukke feestmaand december weer van start gegaan.
Daarom even een reminder, heeft u er aan gedacht om de alimentatie die u betaalt te indexeren?! In november is de wettelijke indexering voor 2023 vastgesteld op 3,4%. Het bedrag wat u aan alimentatie betaald moet u zelf met dit percentage verhogen. Om het makkelijk voor u te maken staat er op onze site een rekentool die automatisch het nieuwe te betalen bedrag uitrekent.


Lees meer

Premarital Mediation – Preventieve Mediation Wat houdt het in en waarom zul je het doen?

Geplaatst op 11 november 2022
Premarital Mediation houdt in dat je voordat je gaat trouwen, een geregistreerd partnerschap aan gaat of gaat samenwonen, uitgebreid in gesprek gaat met een familiemediator met als doel het uitspreken van verwachtingen over jullie huwelijk/relatie. Door het expliciet uitspreken van jullie verwachtingen en wensen voor de toekomst kun je met elkaar afspraken maken over je rol in de relatie. 

Lees meer

Scheiden in een oververhitte woningmarkt

Geplaatst op 17 oktober 2022
Om onze kennis goed bij te houden volgen wij met regelmaat cursussen. Zo heeft Paula vandaag de online cursus Scheiden in een oververhitte woningmarkt gevolgd, en met een 100% score het certificaat behaalt. Tijdens dit webinar van de SDU wordt er inhoudelijk ingegaan op de mogelijkheden omtrent de verdeling van de eigen woning bij echtscheiding. 

Lees meer

Mijn ex wil mij het ouderlijk gezag ontnemen, wat nu?

Geplaatst op 10 oktober 2022
Soms loopt de communicatie tussen ouders na scheiding ontzettend moeizaam of is er helemaal geen communicatie. Dit geeft dan vaak ontzettend veel frustratie bij in ieder geval één van de ouders. Een oplossing kan dan lijken om de andere ouder het ouderlijk gezag te ontnemen en alleen het gezag over je kind te hebben. Hoe zit ook al weer met ouderlijk gezag als je uit elkaar gaat? En kan je de andere ouder het ouderlijk gezag ontnemen?


Lees meer

Dag van de scheiding. Regel het sámen goed

Geplaatst op 09 september 2022
Niet één scheiding is hetzelfde, maar herproces wat doorlopen moet worden is dat wel. In een informele sfeer worden jullie door onze mediator deskundig begeleid bij het gehele proces van de scheiding.
Een scheiding is een emotioneel proces waarbij ook veel praktische zaken geregeld moeten worden. Wanneer je dit proces samen doorloopt, met de mediator als neutraal persoon én als deskundige op. het gebied van praktische zaken dan kijken jullie later beide met een beter gevoel terug op deze periode.


Lees meer

Er zijn meerdere manieren om het ouderschap vorm te geven na scheiding

Geplaatst op 10 maart 2022
Een week geleden deelde het Kenniscentrum kind en scheiding een artikel over parallel ouderschap. Ik heb dit artikel met veel interesse gelezen en wil de inhoud graag met jullie delen. 

Ik merk dat sommige cliënten, of soms één van hen, de lat erg hoog leggen in het gezamenlijk voorzetten van ouderschap na de scheiding. Sommige hebben daar een romantisch beeld bij, zoals met beide nieuwe partners en eventuele stiefkinderen in volledige harmonie samen aan de kersttafel te zitten. Een eind goed al goed verhaal. Lees meer

Update Coronomaatregelen

Geplaatst op 20 december 2021
Vanaf maandag 20 december zal het kantoor Enkhuizen gesloten zijn. Dit omdat het een kantoorruimte aan huis betreft. 
Al onze afspraken zullen vanaf maandag 20 december plaats vinden op ons kantoor te Hoorn, Lepelaar 2H. Tevens is het, afhankelijk van uw situatie, ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit aan ons laten weten.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij vragen de afspraak af te zeggen.


Lees meer

Communiceren met je ex

Geplaatst op 14 oktober 2021

Een veel gehoord probleem tijdens de gesprekken die wij voeren is dat de communicatie moeilijk verloopt. Soms belet dit mensen om afspraken te maken en dat is uiteindelijk lastig, er moeten nu eenmaal zaken geregeld worden. 

In andere gevallen geven ouders aan dat hun kinderen last hebben van de scheiding. Het is bekend dat veel van de problemen die kinderen ervaren door de scheiding te maken hebben met hoe de ouders na de scheiding met elkaar om gaan. Kinderen merken wanneer ouders niet met elkaar kunnen communiceren, zoals bijvoorbeeld elkaar niet aankijken bij de overdracht, ijzige stiltes of juist ruzie.
Lees meer
Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy