De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Goede zaak: meeste gescheiden ouders wonen niet ver van elkaar

Geplaatst op 24 januari 2020

Ouders die uit elkaar gaan, blijven vaak bij elkaar in de buurt wonen. Het gaat vooral om mensen met kinderen in de basisschoolleeftijd of met een hoog inkomen.Lees meer

Verplicht gesprek over de omgangsregeling, mét het kind

Geplaatst op 10 januari 2020

Bij een scheiding moeten ouders verplicht worden eerst een bemiddelingsgesprek over de omgangsregeling te voeren, waarbij ook hun kinderen inspraak krijgen. Dit pleidooi hoor ik steeds vaker en ik ben het er roerend mee eens. Ook al bedoelen ouders het in de meeste gevallen natuurlijk niet zo; kinderen worden lang niet altijd gehoord. En dat zorgt ervoor dat veel ouders hun kind (onbedoeld) meeslepen in hun conflict.Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 15 november 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.

Lees meer

Partneralimentatie: niet alleen de duur verandert in 2020

Geplaatst op 01 november 2019
Eerder werd al duidelijk dat de wettelijke duur van de partneralimentatie voor nieuwe scheidingen verandert, namelijk van 12 tot maximaal 5 jaar. Maar vanaf 2020 gaat ook de fiscale aftrek van partneralimentatie omlaag voor de alimentatieplichtige die in de hoogste belastingschijf valt. Deze maatregel treft dus niet alleen nieuwe scheidingen, maar ook scheidingen van vóór 2020. 

Lees meer

Tussen Partijen, blog oktober 2019: Beëindiging samenwonen

Geplaatst op 25 oktober 2019
Het valt mij op dat mensen het idee hebben dat op het moment dat zij samenwonen, geen geregistreerd partnerschap hebben of niet getrouwd zijn, er niets geregeld hoeft te worden als zij uit elkaar gaan. Meestal komt er een verbaasde reactie als ik vertel dat dit een ernstige misvatting is. In deze column zal ik hier aandacht aan besteden.


Lees meer

Blog: Hoe vertellen we het de kinderen?

Geplaatst op 27 september 2019
Voor alle ouders die bij ons in de praktijk komen om de scheiding te regelen, is het moeilijkste van alles: het verdriet dat hun kinderen zullen hebben van de scheiding. Het gebeurt vaak dat ouders ons advies vragen hoe zij dit het beste kunnen aanpakken. Eigenlijk zijn wij daar best blij mee. De manier waarop ouders aan hun kinderen laten weten dat zij gaan scheiden is namelijk essentieel voor het verwerkingsproces van de kinderen.

Lees meer

Heeft de scheiding van mijn ouders invloed op het aangaan van relaties?

Geplaatst op 20 september 2019

Deze vraag stellen mensen mij weleens. Een goeie vraag, vind ik. En een logische vraag. Als kind van gescheiden ouders heb je alles van dichtbij meegemaakt en weet je hoe een prachtig liefdesverhaal na vele jaren een nachtmerrie kan worden. Een vechtscheiding.Lees meer

Dag van de Scheiding

Geplaatst op 13 september 2019
De scholen zijn weer begonnen, de vakanties definitief voorbij. Het normale leven gaat voor mij weer verder. Met frisse (tegen) zin ga ik weer aan de slag. En ook de Dag van de Scheiding staat weer op de agenda. Het maakt mij altijd een beetje verward.


Lees meer

Het ouderschapsplan: jullie scheiding en jullie kinderen

Geplaatst op 16 augustus 2019
Voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn. Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen niet meer tegelijkertijd de zorg over de kinderen dragen. Hoe ga je hier mee om? Met andere woorden: hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding? Deze verdeling leg je vast in een ouderschapsplan.


Lees meer

Hoe kan je jouw kind laten wennen aan je nieuwe partner?

Geplaatst op 12 juli 2019
Toen mijn ouders uit elkaar gingen, had mijn vader al meteen een nieuwe relatie. Hij hoopte dat ik zijn vriendin snel zou gaan ontmoeten, terwijl ik daar nog helemaal niet klaar voor was. 

Lees meer

De toegevoegde waarde van een mediator bij afwikkeling van een erfenis

Geplaatst op 27 juni 2019
In alle families is weleens wat. Een uitspraak die vaak gedaan wordt, en een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Overal is weleens wat. Vaak spelen er kleine ergernissen, soms ook zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.

Lees meer

Gouden tips voor het mooiste eindexamencadeau

Geplaatst op 21 juni 2019
Als gescheiden ouder is het niet altijd even makkelijk om je ex-partner te zien. Maar op belangrijke dagen voor je kind, zoals de diploma-uitreiking, is het voor hem of haar enorm fijn als jullie er als ouders allebei zijn.

Lees meer

Tips om de schoolvakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 07 juni 2019
Wellicht is dit voor u de eerste schoolvakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer

Partneralimentatie gaat naar maximaal 5 jaar

Geplaatst op 26 mei 2019
Vanaf 2020 hoeft aan een ex-partner in de meeste gevallen nog maar maximaal 5 jaar partneralimentatie te worden betaald. Het initiatiefwetsvoorstel van VVD en PvdA is nu ook door de Eerste Kamer aangenomen.


Lees meer

Het moment dat mijn ouders voor het eerst weer samen in één ruimte zaten

Geplaatst op 17 mei 2019
Voor veel scholieren en studenten is hun examen- of afstudeerperiode in volle gang. Een periode die bij mij altijd herinneringen oproept aan de scheiding van mijn ouders. En dan vooral aan de nasleep van de scheiding. Toen ik zo’n vijf jaar geleden mijn hbo-opleiding journalistiek afrondde, was ik enorm nerveus voor de diploma-uitreiking. Dat was echter niet vanwege het officiële tekenmoment, maar omdat ik (natuurlijk) allebei mijn ouders had uitgenodigd. 

Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy