De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Tussen Partijen, Blog September 2018

Geplaatst op 02 september 2018
Regel je scheiding samen, de beste oplossing voor alle partijen!
 
De zomervakantie is alweer voorbij. Na een week is bijna iedereen weer in het normale dagelijkse ritme.  
De één is tijdens de zomervakantie een liefde tegengekomen. Bij een ander blijkt het huwelijk toch niet meer bestand tegen twee weken 24 uur per dag bij elkaar.Lees meer

Tussen Partijen, Juli 2018

Geplaatst op 03 juli 2018
De tijd vliegt voorbij. Het is alweer half juni en over een paar weken beginnen de schoolvakanties. Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. 
Zelfs wanneer u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom in deze column een aantal tips om de vakantie voor u allen goed te laten verlopen.


Lees meer

Gewijzigde openingstijden i.v.m. Hemelvaartsdag

Geplaatst op 09 mei 2018
In verband met Hemelvaartsdag is ons kantoor donderdag, vrijdag, en zaterdag(10, 11, en 12 mei 2018) gesloten. Bij dringende zaken kunt u telefonisch contact met ons opnemen. Wanneer u een bericht inspreekt bellen wij u zo spoedig mogelijk terug.

Lees meer

Tussen Partijen, Blog Pensioen en echtscheiding

Geplaatst op 07 mei 2018
Vindt u het onderwerp pensioenen ook altijd zo ingewikkeld? 
U bent daarin absoluut niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bij echtscheiding het onderwerp "Pensioen” maar heel weinig aan de orde komt. In slechts 0,4% van alle echtparen die uit elkaar gaan, worden er officiële afspraken gemaakt over het pensioen. 


Lees meer

Tussen Partijen, Blog Februari 2018

Geplaatst op 06 maart 2018
"Scheiden zonder schade"
Afgelopen week verscheen het verslag Scheiden… en de kinderen dan? van André Rouvoet, voorzitter van het platform Scheiden zonder schade. Diezelfde week verscheen in de weekendbijlage van de NRC een special; Twintig jaar co-ouderschap, wat levert het op? Lees meer

Openingstijden tussen kerst en oud/nieuw

Geplaatst op 27 december 2017
Woensdag 27 dec tot en met zaterdag 30 december zijn wij gewoon bereikbaar. In 2018 staan wij vanaf 2 januari weer voor u klaar!

Lees meer

Ruim 300.000 kinderen maakten een scheiding mee!

Geplaatst op 18 december 2017
Steeds meer kinderen wonen niet meer in een gezin met hun eigen ouders. De afgelopen twintig jaar is het aantal kinderen dat niet meer in een gezin met beide ouders woont gestegen naar 600.000. In ruim de helft van de gevallen is een scheiding van de ouders de oorzaak hiervan. De verwachting in de CBS-huishoudensprognose is dat de stijgende trend aanhoudt.

Lees meer

Wettelijke indexeringspercentage alimentatie 2018

Geplaatst op 14 november 2017
Op 3 november heeft de minister van Justitie en Veiligheid het wettelijke indexeringspercentage bekend gemaakt. Voor 2018 is de indexering vastgesteld op 1,5%. Indexering geldt voor zowel kinderalimentatie als partneralimentatie. Op onze website vindt u een handige tool om het nieuwe alimentatiebedrag te berekenen. Het enige wat u hoeft te doen is het huidige bedrag wat u ontvangt of betaald aan alimentatie invullen. De tool rekent het nieuwe bedrag automatisch voor u uit.

Lees meer

Tussen Partijen, Blog September 2017

Geplaatst op 05 september 2017
Op weg  naar een nieuwe toekomst!
 
De zomervakantie is voorbij. Na een week is bijna iedereen weer in het normale dagelijkse ritme. De één is tijdens de zomervakantie een liefde tegengekomen. Bij een ander blijkt het huwelijk toch niet meer bestand tegen twee weken 24 uur per dag bij elkaar.
Is dat laatste bij u het geval en komt u tot de conclusie dat uw wegen scheiden? Probeer dan, hoe moeilijk dit ook is, samen te scheiden. Er samen uit te komen.


Lees meer

Familieruzies oplossen

Geplaatst op 20 juli 2017
Familie, 
Je kiest ze niet uit zoals je vrienden doet, maar ze hebben wel een grote invloed op je leven. Hopelijk op een positieve manier. Wanneer er onenigheid of zelfs ruzie in de familie is, heeft dit een negatieve weerslag op uw welbevinden en op dat van uw gezin. Wanneer familieruzies niet worden opgelost duren ze een leven lang en hebben zelfs een weerslag op de volgende generatie.


Lees meer

Gewijzigde openingstijden i.v.m. Echtscheidingscongres

Geplaatst op 20 juni 2017
Om u nog beter van dienst te kunnen zijn bezoeken wij beide het Echtscheidingscongres met als thema " de rol en stem van het kind als leidraad".
In verband daarmee zijn wij donderdag 22 juni niet aanwezig op kantoor. Wel zijn wij, zij het beperkt, telefonisch bereikbaar. Indien u een bericht achterlaat dan nemen wij uiteraard z.s.m. contact met u op.


Lees meer

De toegevoegde waarde van de mediator bij afwikkeling van een erfenis.

Geplaatst op 16 juni 2017
In alle families is weleens wat. Een uitspraak die vaak gedaan wordt, en een ervaring die wij vanuit onze praktijk kunnen bevestigen. Overal is weleens wat. Vaak spelen er kleine ergernissen, soms ook zijn de problemen groter en is er sprake van ruzie of verbreking van het contact.

Lees meer

Jullie scheiding en jullie kinderen

Geplaatst op 14 juni 2017
Voor jullie kinderen verandert er veel na de scheiding: hun thuis zal nooit meer hetzelfde zijn als daarvoor. Na de scheiding wonen jullie in afzonderlijke huizen en zullen niet meer tegelijkertijd de zorg over de kinderen dragen. Hoe ga je hier mee om. Met andere woorden hoe verdelen jullie de zorg na de scheiding.  Deze zorgverdeling leg je vast in een Ouderschapsplan. 


Lees meer

Wat is mediation? Welke conflicten kun je met behulp van mediation oplossen?

Geplaatst op 12 juni 2017
Bij mediation probeert u samen met de andere partij tot een oplossing te komen van een conflict. De mediator leidt het gesprek en zorgt ervoor dat alle onderdelen van het proces doorlopen worden. Door invloed uit te oefenen op de communicatie worden de belangen van beide partijen helder waarna de mediator partijen begeleidt bij het vinden van mogelijke oplossingen.

Lees meer

De week van de Mediation

Geplaatst op 12 juni 2017
Vandaag is de Week van de Mediation van start gegaan, initiatief van onze beroepsvereniging NMV, om mediation meer onder de aandacht te brengen. Wij willen hier aandacht aan besteden door elke dag een nieuwe blog te plaatsen op onze website waarin we informatie zullen delen over mediation. Vandaag een korte blog "Wat is mediation? Welke conflicten zijn geschikt voor mediation”

Lees meer
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy