De Brug mediation

De Brug Mediation

Nieuws

Er zijn meerdere manieren om het ouderschap vorm te geven na scheiding

Geplaatst op 10 maart 2022
Een week geleden deelde het Kenniscentrum kind en scheiding een artikel over parallel ouderschap. Ik heb dit artikel met veel interesse gelezen en wil de inhoud graag met jullie delen. 

Ik merk dat sommige cliënten, of soms één van hen, de lat erg hoog leggen in het gezamenlijk voorzetten van ouderschap na de scheiding. Sommige hebben daar een romantisch beeld bij, zoals met beide nieuwe partners en eventuele stiefkinderen in volledige harmonie samen aan de kersttafel te zitten. Een eind goed al goed verhaal. Lees meer

Update Coronomaatregelen

Geplaatst op 20 december 2021
Vanaf maandag 20 december zal het kantoor Enkhuizen gesloten zijn. Dit omdat het een kantoorruimte aan huis betreft. 
Al onze afspraken zullen vanaf maandag 20 december plaats vinden op ons kantoor te Hoorn, Lepelaar 2H. Tevens is het, afhankelijk van uw situatie, ook mogelijk om gebruik te maken van videobellen. Wanneer u hiervan gebruik wilt maken kunt u dit aan ons laten weten.
Verder blijven de eerdere maatregelen van kracht dat in het geval u klachten heeft van verkoudheid als niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten of verhoging wij vragen de afspraak af te zeggen.


Lees meer

Communiceren met je ex

Geplaatst op 14 oktober 2021

Een veel gehoord probleem tijdens de gesprekken die wij voeren is dat de communicatie moeilijk verloopt. Soms belet dit mensen om afspraken te maken en dat is uiteindelijk lastig, er moeten nu eenmaal zaken geregeld worden. 

In andere gevallen geven ouders aan dat hun kinderen last hebben van de scheiding. Het is bekend dat veel van de problemen die kinderen ervaren door de scheiding te maken hebben met hoe de ouders na de scheiding met elkaar om gaan. Kinderen merken wanneer ouders niet met elkaar kunnen communiceren, zoals bijvoorbeeld elkaar niet aankijken bij de overdracht, ijzige stiltes of juist ruzie.
Lees meer

Een piek aan echtscheidingen of toch niet?

Geplaatst op 09 april 2021

De keren dat tegen ons is gezegd ‘jullie zullen het wel druk hebben nu’ zijn ontelbaar. Blijkbaar verwachten mensen, of ervaren zij zelf, dat het verplichte thuis zitten een grote druk legt op relaties. Die gedachte is niet gek. Ook de vereniging van Familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS) hebben in het begin van de coronacrisis aangegeven dat zij verwachten dat Corona zou leiden tot een piek in het aantal scheidingen.

De meest recente cijfers wijzen er echter op dat die piek er zeker niet is. Hoewel wij het aantal aanvragen voor scheidingen weer zien toenemen, laten de recente cijfers zien dat het aantal echtscheidingen lager is dan de afgelopen jaren gebruikelijk was in deze periode. Daar zullen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen.

Lees meer

Elke verandering biedt een kans!

Geplaatst op 26 februari 2021
Op deze mooie zonnige dag heeft De Brug Mediation iets te vieren! Wij krijgen vandaag de sleutel van onze mooie nieuwe kantoorruimte aan de Lepelaar 2H in Hoorn. 
 
Eind 2020 kregen wij te horen dat ons bestaande huurcontract aan Het Breed werd opgezegd. Dit kwam voor ons niet helemaal als verrassing, maar erg blij werden we er niet van. We waren net intern verhuisd naar een grotere kamer en zaten daar prima op onze plek. Al ruim 12,5 jaar huurden wij naar volle tevredenheid en nu daar kwam een einde aan.Lees meer

Samenwoners en ouderlijk gezag, lang niet altijd goed geregeld!

Geplaatst op 31 januari 2021
De afgelopen tijd heb ik een aantal zaken gehad van samenwoners waarbij de man het minderjarige kind wel erkend heeft, maar het gezag nooit heeft geregeld. Waar bij een huwelijk en een geregistreerd partnerschap de erkenning en het gezag over de kinderen van rechtswege is geregeld is dit bij samenwoners niet het geval.

Lees meer

Zorgverdeling in tijden van thuisonderwijs

Geplaatst op 08 januari 2021
Hier in huis zit de eerste week thuisonderwijs er weer op. Dit vraagt van iedereen veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Door de agenda's naast elkaar te leggen, goed te plannen en vooral met elkaar te blijven communiceren lukt het ons om alle ballen in de lucht te houden. Eenieder met opgroeiende kinderen en een baan zal zich hierin herkennen. Persoonlijk ben ik er bang voor dat deze situatie, ook na 19 januari, nog wel even zo blijft. Ik prijs mij dan ook extra gelukkig dat ik de zorg voor de kinderen niet alleen hoef te dragen, maar een partner heb waarmee ik de taken verdeel.

Lees meer

Wij blijven u van dienst

Geplaatst op 15 december 2020
In verband met de aangescherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan zijn wij genoodzaakt onze werkwijze aan te passen.
Wij vinden het belangrijk om u, in deze moeilijke tijden, wel van dienst te kunnen zijn. Zolang de lock-down duurt, dus tot 19 januari 2021, zullen wij i.p. geen klanten fysiek ontvangen. Zoveel als mogelijk zullen wij de afspraken door laten gaan in een digitale vorm. Wanneer dat niet mogelijk is zoeken we samen met u naar de best passende vorm.
U kunt ons op de gebruikelijke wijze bereiken, via info@debrug-mediation.nl of telefonisch 06-13373284 of 06-51899555


Lees meer

Indexering alimentatie 2021

Geplaatst op 20 november 2020
Elk jaar hoort het bedrag van de kinderalimentatie en/of partneralimentatie verhoogd te worden met het wettelijke indexeringspercentage. Veel mensen zijn hier niet van de op hoogte, maar het belangrijk om je er wel bewust van te zijn.

Lees meer

Dag van de scheiding

Geplaatst op 11 september 2020
Vandaag, vrijdag 11 september, is het 'De Dag van de Scheiding'. Het maakt mij altijd een beetje verward "de Dag van de Scheiding”. Ik krijg er geen warm gevoel bij, ook al weet ik dat de Dag van de Scheiding natuurlijk niet bedoeld is om het scheiden te promoten. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Uit recent onderzoek blijkt dat bij 1 op de 3 scheidingen geen deskundige hulp is ingeschakeld. De conclusie van het onderzoek luidt als volgt: 


Lees meer

Regel je scheiding samen, de beste oplossing voor alle partijen!

Geplaatst op 28 augustus 2020
De zomervakantie is alweer voorbij. Na een week is bijna iedereen weer in het normale dagelijkse ritme.  
De één is tijdens de zomervakantie een liefde tegengekomen. Bij een ander blijkt het huwelijk toch niet meer bestand tegen twee weken 24 uur per dag bij elkaar. Lees meer

Wanneer ben je als kind klaar om de nieuwe partner van je ouders te ontmoeten?

Geplaatst op 30 juli 2020
Toen mijn ouders uit elkaar gingen had mijn vader al snel een nieuwe vriendin, terwijl mijn moeder nog veel verdriet had. Mijn vader was meteen enthousiast en wilde haar graag aan me voorstellen. Maar ik had daar simpelweg helemaal geen zin in.


Lees meer

Een nieuw gezin, een nieuwe kans!

Geplaatst op 17 juli 2020
60% van de nieuwe relaties strandt uiteindelijk. Zijn daar oorzaken aan te geven? Problemen in je nieuwe relatie kun je deels zelf voorkomen, maar hoe pak je dat aan?

Lees meer

Hoe het contact met mijn vader werd hersteld

Geplaatst op 03 juli 2020
Ik stond ooit in De Balie in Amsterdam, samen met twee andere jongeren van Stichting Villa Pinedo. Die dag deelden wij onze ervaringen rondom de scheiding van onze ouders tegenover andere ouders. Ik vertelde dat ik na de scheiding de kant van mijn moeder koos en mijn vader maandenlang niet wilde zien. Een contactbreuk, alleen in mijn geval een bewuste eigen keuze.

Lees meer

Tips om de schoolvakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Geplaatst op 26 juni 2020
Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

Lees meer
Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy