De Brug mediation

De Brug Mediation

Werkwijze

Kennismaking

Hebben jullie een goed gevoel na het kennismakingsgesprek dan beginnen we de mediation met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Hierin worden zaken als onpartijdigheid, vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en kosten geregeld.
Als jullie in aanmerking komen vraagt  de mediator gesubsidieerde mediation aan bij de Raad voor Rechtsbijstand.

 

Stappenplan

Bij een scheiding ontvangen jullie een lijst van benodigde gegevens om bij de mediator aan te leveren. Afhankelijk van jullie situatie, plannen we een aantal gesprekken. In deze gesprekken bespreken we alle onderwerpen waarover jullie afspraken moeten maken. De gesprekken duren gemiddeld anderhalf uur en vinden meestal gezamenlijk plaats. Soms stelt de mediator voor om met jullie beide apart een gesprek te hebben. 

Uit ervaring weten we dat  bij een scheiding met kinderen gemiddeld vier gesprekken nodig zijn, afhankelijk van jullie situatie. Een echtscheiding zonder kinderen verloopt vaak sneller. Heeft een van jullie een eigen bedrijf, dan neemt dit extra tijd in beslag.

Alle afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst en, indien van toepassing, in een ouderschapsplan. Wij zorgen ervoor dat het verzoekschrift bij de rechtbank wordt ingediend en dat de scheiding bij de gemeente wordt ingeschreven. 

 

Extra aandacht voor de kinderen

Bij minderjarige kinderen stellen we, afhankelijk van hun leeftijd, een kindgesprek voor. Dit gebeurt altijd in overleg met jullie en is niet verplicht, maar uit ervaring blijkt dat dit kinderen helpt. Willen jullie extra ondersteuning voor de kinderen dan is   coaching volgens het landelijke programma De Kinderen Scheiden Mee mogelijk.

 

Coaching tijdens of na scheiding

Een scheiding is een emotioneel proces dat je leven op zijn kop zet. Of jij nu degene bent die voor de scheiding koos of niet, beide situaties brengen emoties met zich mee. Het kan helpen om hierover met iemand te praten. Zelfs als de echtscheiding al langer geleden is, maar je merkt dat je nog steeds vastloopt, kan een coach je helpen om de scheiding een plek te geven en verder te gaan.

Lukt het niet om na de scheiding het ouderschap goed vorm te geven, dan kan een coachingstraject hierbij ondersteunen. 

Voor coaching kun je terecht op onze locatie in Enkhuizen en Hoorn.

 

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy