De Brug mediation

De Brug Mediation

Werkwijze

Kennismaking

Hebben jullie een goed gevoel na het kennismakingsgesprek dan beginnen we de mediation met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Daarin zijn alle zaken als onpartijdigheid, vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en kosten geregeld.
Wanneer jullie daarvoor in aanmerking komen wordt door de mediator toevoeging bij de Raad voor Rechtsbijstand (de gesubsidieerde mediation) aangevraagd. 

Stappenplan

Als de mediation is om een scheiding te regelen dan krijgen jullie een lijst van de gegevens die jullie bij de mediator moeten aanleveren. Vervolgens plannen we, afhankelijk van jullie situatie, een aantal gesprekken. In deze gesprekken komen alle onderwerpen aan de orde waar jullie afspraken over moeten maken. De gesprekken duren gemiddeld anderhalf uur. De meeste gesprekken zullen met jullie samen zijn. Soms kan de mediator voor stellen om met jullie beide een gesprek apart te hebben. 

Onze ervaring leert dat er bij een scheiding met kinderen gemiddeld 4 inhoudelijke gesprekken nodig zijn, maar dit is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Een echtscheiding zonder kinderen gaat iets sneller. Heeft een van jullie (of beide) een eigen bedrijf dan neemt dat vanzelfsprekend extra tijd in beslag.

We nemen alle door jullie gemaakte afspraken op in een echtscheidingsconvenant of vaststellingsovereenkomst en indien van toepassing in een ouderschapsplan.

Wij zorgen ervoor dat het verzoekschrift wordt ingediend bij de rechtbank en dat de scheiding wordt ingeschreven bij de gemeente. 

Extra aandacht voor de kinderen

Als jullie minderjarige kinderen hebben zal er, afhankelijk van hun leeftijd, een kindgesprek worden voorgesteld. Dit is altijd in overleg met jullie. Het is dan ook niet verplicht, maar de ervaring is dat dit kinderen in een scheiding helpt. Willen jullie jullie kinderen extra ondersteuning bieden dan is er ook de mogelijkheid voor coaching volgens het landelijke programma De Kinderen Scheiden Mee.

Coaching tijdens of na scheiding

Een scheiding is een emotioneel proces. Je hele leven staat op zijn kop. Of jij nu degene bent die voor de scheiding heeft gekozen of niet, bij beide zijn er emoties. Het kan helpen om daar met iemand over te praten. Praten lucht op. Ook wanneer de echtscheiding al wat langer geleden is, maar je toch merkt dat je met bepaalde dingen nog vastloopt kan een coach je helpen om de scheiding een plek te geven en verder te kunnen.

Lukt het jullie niet (of niet zo goed) om na de scheiding het ouderschap samen goed vorm te geven, dan kan een coachingstraject jullie daarbij helpen. 

Je kunt voor coaching zowel terecht op onze locatie in Enkhuizen als in Hoorn.

 

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy