De Brug mediation

De Brug Mediation

Scheiding

Wanneer jullie, of een van jullie, hebben besloten te gaan scheiden komt er veel op je af. Het is voor iedereen een emotionele periode. Gevoelens van verdriet, boosheid, teleurstelling en frustratie en onzekerheid wisselen elkaar af. 

Naast alle emoties die er zijn moeten er ook veel praktische dingen geregeld worden en afspraken worden gemaakt. Veel mensen weten niet zo goed waar ze moeten beginnen met het regelen van de scheiding. Onze mediators begeleiden jullie in het hele proces zodat het overzichtelijk wordt.

Er moeten bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over de verzorging van de kinderen (een ouderschapsplan), de woning, de bankrekeningen, de auto en de inboedel, maar ook pensioenen en verzekeringen. Wanneer er minderjarige kinderen zijn moeten er ook afspraken gemaakt worden over de financiële verzorging van de kinderen (kinderalimentatie). Ook eventuele partneralimentatie wordt besproken. 

Onze mediators werken volgens een stappenplan, aangepast op jullie situatie. Dit geeft overzicht en daardoor houvast en rust.  De mediator begeleidt de gesprekken en helpt in het scheiden van de emotie van de praktische, zakelijke kant. 

De mediator informeert jullie ook allebei over jullie rechten en plichten en legt uit wat de gevolgen zijn als jullie dingen anders willen regelen. Vaak mag dat namelijk wel, maar zitten er wel consequenties aan.
 
Wij zorgen ervoor dat het verzoek voor de echtscheiding of beëindigen geregistreerd partnerschap door de advocaat bij de rechtbank wordt ingediend. 

Merk je dat je moeite hebt met de scheiding en zit dit het verloop van de mediation in de weg óf kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken, dan kun je ook kiezen voor individuele coaching naast de mediation. 
 

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy