De Brug mediation

De Brug Mediation

Alimentatie

Als je gaat scheiden, krijg je meestal te maken met alimentatie.
In Nederland zijn er twee vormen van alimentatie: partneralimentatie en kinderalimentatie. Alimentatie is een zogenaamde zorgplicht. Voor de wet dienen gehuwden in elkaars onderhoud te voorzien.
Zij moeten ook voor hun kinderen te zorgen.  

Kinderalimentatie

De onderhoudsplicht van ouders voor hun kinderen duurt tot het kind 21 jaar wordt. 
Wanneer jullie gaan scheiden moeten jullie afspreken hoe jullie de financiële verzorging van jullie kinderen gaan regelen. Er zijn wettelijke regels over de berekening van de kinderalimentatie. Belangrijk daarin is hoe jullie financiële situatie was voor de scheiding, en ook wordt er gekeken wat de draagkracht is van de ouders en hoe de zorgregeling er uit ziet.

Partneralimentatie

In 2020 zijn de regels over partneralimentatie veranderd. De regel is nu dat de duur voor partneralimentatie 5 jaar is. Er zijn wel uitzonderingen op deze regel. Bijvoorbeeld wanneer jullie kinderen hebben. In dat geval stopt de partneralimentatie pas als het jongste kind 12 jaar is. 

Tijdens de mediation bespreken we het onderwerp alimentatie en laten u de berekening zien zoals die zou zijn wanneer u de alimentatie door de rechter laat vaststellen. Wij maken gebruik van hetzelfde alimentatieprogramma (INA) als de rechtbank.

Wanneer jullie al eerder gescheiden zijn en jullie willen de alimentatie laten herberekenen dan kunnen wij jullie daar ook bij helpen. 
Als jullie daarvoor in aanmerking komen is het ook mogelijk om hier toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand te krijgen.

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy