De Brug mediation

De Brug Mediation

Ben van Wijk

Sinds 2007 werk ik als MfN registermediator - Familiemediator. Mijn praktijk " De Brug Buro voor Mediation en Scheidingsbemiddeling is gevestigd in Enkhuizen, daarnaast houd ik ook kantoor in Hoorn. Mijn werkgebied beslaat heel West-Friesland.

Als MfN registermediator – Familiemediator werk ik vanzelfsprekend volgens de gedragsregels en voorwaarden van het Mediatorsfederatie Nederland (MfN). Ook ben ik ingeschreven bij de Raad voor Rechtsbijstand. Dit betekent dat ik bij alle Rechtbanken ben ingeschreven en dat ik met toevoeging werk. (Toevoeging wordt in de volksmond "Pro Deo” genoemd) Voor u betekent dit, dat u afhankelijk van uw inkomen en/of vermogen, mogelijk alleen een eigen bijdrage moet betalen voor mijn werkzaamheden.

Met mediation ben ik in aanraking gekomen tijdens een strafrechtelijk onderzoek dat ik deed in opdracht van mijn voormalige werkgever het UWV. Het fascineerde mij. In mijn werkzame leven was ik, vanaf 1977 bij de politie tot mijn kennismaking met mediation in 2006, voortdurend geconfronteerd met conflicten en het bemiddelen daarin. Vaak was er ook niet te bemiddelen en werd het juridisch afgehandeld. Tijdens het bedoelde onderzoek zag ik dat conflicten ook op een andere manier konden worden opgelost. Dit raakte mij. 

Ik ben mij gaan verdiepen in het omgaan met conflicten en heb een opleiding tot mediator gedaan.

Als MfN registermediator – Familiemediator kan ik mij thans beroepen op 6 jaar ervaring. Veel echtscheidingen en omgangsregeling heb ik begeleid, van eenvoudige echtscheidingen tot omgangsregelingen met een hoge escalatiegraad. Ik kan u verzekeren dat mediation werkt. Tijdens een onderzoek dat is uitgevoerd in 2012 kwam naar voren dat ruim 95% van de zaken die ik heb begeleid waren geslaagd.

De specialisatie Familiemediator, Echtscheiding en Omgangsregeling en mijn werk bij de politie, waarbij ik veel met probleemkinderen te maken heb gehad, hebben gemaakt dat ik extra aandacht besteed aan de kinderen bij een echtscheiding.

Ook heb ik inmiddels veel ervaring en zeer goede resultaten bij het regelen van echtscheidingen van ondernemers.
Hierbij komt mijn boekhoudkundige kennis opgedaan bij het UWV goed van pas.

  • MfN registermediator – Familiemediator 2011
  • Opleiding tot coach 2008
  • MfN registermediator 2007
  • Oprichten De Brug Buro voor Mediation en Scheidingsbemiddeling 2007
  • Werkzaam als zelfstandig mediator, ook op verwijzing van de Rechtbank Noord Holland, Juridisch Loket
  • Aangesloten bij het MfN
  • Medewerker UWV Handhaving
  • Medewerker Gemeentelijke Sociale Dienst
  • Hoofdagent van politie
  • Voorzitter V.v.E. 2003-heden

Kortom, ik ben een bemiddelaar met hart en ziel, altijd samen op zoek naar mogelijkheden. Mijn grootste uitdaging is om samen met u tot een voor alle partijen aanvaardbare goede oplossing te komen.  Tijdens de begeleiding streef ik naar een ongedwongen en informele sfeer. Ik ben uitermate praktisch, analytisch, oplossingsgericht, kundig, accuraat, altijd opgewekt en ik heb een no nonsens instelling. Daarbij kan ik goed luisteren en heb vooral leren te verstaan wat er niet wordt gezegd. M.a.w. er worden mij niet snel knollen voor citroenen verkocht.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets en in de winter ben ik te vinden op de schaats of op de ski. Daarnaast ben ik maatschappelijk betrokken, hetgeen zich uit in bestuursfuncties e.d. Zo ben ik ook vele jaren bestuurder geweest bij twee schoolbesturen en heb ik mij lange tijd ingezet voor het beoefenen van de wintersport door gehandicapten.

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy