De Brug mediation

De Brug Mediation

Paula de Vries

Sinds 2015 ben ik betrokken bij de Brug-buro voor mediation. Eerst om ervaring op te doen in het vak van mediator. Sinds 2016 kan ik u als zelfstandig MFN-registermediator en Familiemediator bijstaan. Ik kan u begeleiden bij het volledige proces van echtscheiding of beëindiging van samenleving, waaronder het opstellen van een ouderschapsplan en de financiële afwikkeling.
Ook voor alle andere mogelijke familie- en/of relatie conflicten kunt u bij mij terecht.


U kunt dan bijvoorbeeld denken aan problemen met betrekking tot een eerder opgesteld ouderschapsplan, communicatieproblemen binnen relatie(s) en begeleiden bij het afwikkelen van een erfenis.

Conflicterende partijen begeleiden in het proces om voor beide de best mogelijke oplossing te vinden is voor mij een enorme uitdaging.  Wanneer partijen met elkaar in conflict zijn, zit er naar mijn mening altijd een verhaal achter. Het gaat niet (of niet alleen) om die bekende laatste druppel. Hetgeen wat hieraan vooraf is gegaan, miscommunicatie, onbegrip, tegenstrijdige belangen, het missen van erkenning weegt misschien nog wel zwaarder. Wanneer partijen hierover met elkaar in gesprek kunnen gaan, is het begin van een gezamenlijke oplossing ontstaan. Waarbij je tot de kern komt van mediation, een oplossing waar beide partijen achter staan en mee verder kunnen.

De communicatieve vaardigheden die van belang zijn voor het werk als mediator heb ik mij eigen gemaakt tijdens mijn opleiding voor MFN-registermediator en eerdere werk als (dialyse)verpleegkundige. Mijn oprechte interesse in de ander, invoelend, maar ook eerlijk wanneer het nodig is, komt van pas tijdens bij mijn werkzaamheden als mediator. Plannen en organiseren is mijn tweede natuur, waardoor ik prima in staat ben om overzicht te houden over het mediationproces. In mijn vrije tijd doe ik vrijwilligerswerk bij de Nederlandse brandwondenstichting. Van 2012-2014 ben ik lid geweest van de ouderraad van OBS Het Driespan-Enkhuizen.

Het volgen van de opleiding tot mediator maakte dat ik daar helaas geen tijd meer voor had. De basisopleiding Mediation (MfN geaccrediteerd) heb ik gevolgd bij ‘Merlijn training en advies’ te Nuland. In december’15 heb ik mij mogen inschrijven in het MFN-register. Tevens mag ik mij nu na het volgen van de specialisatieopleiding bij The Lime Tree officieel Familiemediator noemen.

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy