De Brug mediation

De Brug Mediation

Transparantie van het begin tot eind

Transparantie van het begin tot eind
De Brug Mediation regelt de gehele procedure van de scheiding. Wij leggen de procedure vooraf duidelijk aan je uit. Ook geven wij een overzichtelijk beeld van de kosten. Hierdoor weet je altijd vooraf waar je aan toe bent en mag je geen onverwachte kosten meer kunt verwachten. Je echtscheiding is pas geslaagd op het moment dat er sprake is van evenwichtige afspraken en je daar beide tevreden over bent. Zo krijgt je beiden weer zicht op de toekomst. Wij nodigen je uit voor een gratis informatiegesprek. Tijdens dit gesprek leggen wij onze werkwijze uit en bespreken de geschatte kosten en of je voor toevoeging in aanmerking komt. 

Toevoeging
Gesubsidieerde mediation wordt toevoeging genoemd. Jouw inkomen  en dat van je (ex-)partner worden apart beoordeeld.
Als het inkomen en vermogen onder een bepaalde grens blijft (inkomen voor 2022 €.41.600 p.p.), is het bij ons mogelijk om gebruik te maken van gesubsidieerde mediation. Deze grens wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld door de Raad van Rechtsbijstand. Afhankelijk van het inkomen betaal je een door de Raad van Rechtsbijstand bepaalde eigen bijdrage. 
Voor meer informatie kunt je contact met ons opnemen of kijken op de website van de Raad voor Rechtsbijstand. 

Om te werken op toevoegingsbasis moet de mediator een bepaalde eisen voldoen. Wij voldoen aan deze eisen. Niet iedere mediator kan werken met gesubsidieerde mediation. 

Hoelang duurt een echtscheiding?
De duur van een echtscheiding is afhankelijk van jullie situatie, wensen en van het verloop van de gesprekken tussen jullie. Zodra jullie overeenstemming hebben bereikt, en vanzelfsprekend helpen wij jullie hierbij, kan het echtscheidingsconvenant worden opgesteld. Nadat wij het hebben ingestuurd naar de Rechtbank duurt het gemiddeld nog 6 weken. Scheidingsbemiddeling heeft een positief effect op een doorlooptijd van een echtscheiding. Wanneer je beiden een advocaat ingeschakeld zorgt dit in het algemeen voor een langere doorlooptijd, daarnaast zorgt dit ook voor hogere kosten.
Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy