De Brug mediation

De Brug Mediation

Hoe werkt het?

Kennismaking met de mediator

Bij mediation is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de mediator die je begeleidt in het proces. Je bespreekt immers heel persoonlijke onderwerpen. Daarom, maar ook om de onpartijdigheid van de mediator te waarborgen nodigen we partijen samen uit voor een informatief kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we wat je van de mediation kunt verwachten en lichten we onze werkwijze toe.

Ook kunnen wij je in dit gesprek een goede schatting geven van de te verwachten kosten van de mediation. De kosten van de mediation zijn van veel verschillende factoren afhankelijk en daarom beter in te schatten wanneer we een goed beeld
hebben van de situatie en jullie wensen. Dan weten wij bijvoorbeeld ook of je recht hebt op gesubsidieerde mediation.

Het kennismakingsgesprek is geheel gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer een half uur.

Werkwijze

Hebben jullie een goed gevoel na het kennismakingsgesprek dan beginnen we de mediation met het ondertekenen van de mediationovereenkomst. Daarin zijn alle zaken als onpartijdigheid, vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en kosten geregeld.

Als de mediation is om een scheiding te regelen dan krijgen jullie een lijst van de gegevens die jullie bij de mediator moeten aanleveren. Vervolgens plannen we, afhankelijk van jullie situatie, een aantal gesprekken. In deze gesprekken komen alle onderwerpen aan de orde waar jullie afspraken over moeten maken. De gesprekken duren gemiddeld anderhalf uur. De meeste gesprekken zullen met jullie samen zijn.Soms kan de mediator voor stellen om met jullie beide een gesprek apart te hebben.

 

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy