De Brug mediation

De Brug Mediation

Blog 'Tussen Partijen': Pensioen en echtscheiding

Vindt u het onderwerp pensioenen ook zo ingewikkeld? U bent daarin absoluut niet de enige. Uit onderzoek blijkt dat bij echtscheiding het onderwerp maar weinig aan de orde komt. Er worden zelden officiële afspraken gemaakt.


Persoonlijk vind ik dit nogal schokkend. Maar erger nog vind ik de reden waaróm mensen aangeven dat er geen afspraken over gemaakt zijn: namelijk dat zij geen kennis hebben over hun pensioen en ook niet over de Wet verevening pensioenrechten bij echtscheiding. Heel vaak horen wij in onze praktijk dat mensen niet precies weten hoe het zit met hun pensioen. 

Het wordt echter nog schrijnender als in hetzelfde onderzoek wordt geconstateerd dat het onderwerp pensioen door de echtscheidingsadvocaat of mediator niet aan de orde wordt gesteld én niet wordt opgenomen in het echtscheidingsconvenant.

Als familiemediator en bemiddelaar in echtscheidingen zien wij het als onze taak om, naast de afspraken die eventueel gemaakt moeten worden over de kinderen, alle praktische zaken die verdeeld moeten worden te bespreken. Daar hoort vanzelfsprekend ook het pensioen bij. Niet altijd het leukste en makkelijkste onderwerp, maar zeker belangrijk om afspraken over te maken.
 
Tijdens de mediation leggen wij u uit wat uw rechten en plichten zijn ten aanzien van de huidige Wet verevening pensioenrechten bij echtscheiding. U kunt ook gezamenlijk besluiten om het pensioen anders te verdelen. Wij leggen u uit wat de voor- en nadelen en eventuele consequenties hiervan zijn. De keuze is uiteindelijk aan u.

Heeft u naar aanleiding van deze column vragen, neem dan gerust contact met ons op.
Altijd een gratis en vrijblijvend advies.

Paula de Vries
MfN registermediator - Familiemediator

Koperwiekplein 52 Breed 36
1602 NK Enkhuizen 1621 KC Hoorn
06 13373284 06 51899555
info@debrug-mediation.nl
www.debrug-mediation.nl
 
Foto Pixabay/Timusi
 


Geplaatst op 14 februari 2020

Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy