De Brug mediation

De Brug Mediation

Tips om de schoolvakantie van de kinderen zo goed mogelijk te laten verlopen

Wellicht is dit voor u de eerste vakantie als gescheiden ouder. Zelfs als u bij het opstellen van het ouderschapsplan de vakantie heeft verdeeld, blijven er nog genoeg dingen over waar u zich druk over kunt maken. Daarom een aantal tips om de vakantie voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen.

• Maak (tijdig) duidelijke afspraken met elkaar en leg deze vast. Zorg ervoor dat ook de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Voor kinderen kan het handig zijn om in een planner te zien wanneer ze bij welke ouder zijn en hoe lang. Eventuele logeerpartijtjes, dagjes weg of kampen kunt u daar natuurlijk ook in opnemen.

• Houd rekening met de behoefte van uw kinderen. Wanneer zowel u als de andere ouder drie weken met de kinderen op vakantie gaat, betekent dit voor de kinderen dat ze 6 weken op pad zijn. Vaak hebben kinderen er behoefte aan om even thuis te zijn in de vakantie. Ook is het natuurlijk niet ideaal als de kinderen na een lange autoreis terug van vakantie direct bij de andere ouder in de auto moeten stappen, om vervolgens een lange heenreis te maken naar het volgende vakantieadres. 

• Vraag uw kind welke leuke dingen het allemaal heeft gedaan bij de andere ouder. Kinderen willen hun belevenissen delen met beide ouders.

• Ongetwijfeld mist u de kinderen wanneer u die een aantal weken niet ziet. Ditzelfde geldt natuurlijk voor de kinderen. Wanneer zij met de ene ouder op vakantie zijn, missen zij de andere ouder. Laat uw kind contact opnemen met de andere ouder wanneer het daar behoefte aan heeft. Plan voor uzelf leuke dingen voor de periode dat de kinderen niet bij u zijn. Zo komt u minder snel in een zwart gat.

• Regel de praktische zaken goed. Wanneer u met uw kind naar het buitenland op vakantie gaat, heeft u toestemming nodig van de andere ouder. Zie hiervoor het formulier ‘Toestemming reizen met minderjarigen naar het buitenland’ op de website van de Rijksoverheid.

• Tot slot: ontspan en geniet van een hopelijk mooie zomer!

Heeft u naar aanleiding van deze column vragen, neemt dan gerust contact met ons op.
Altijd een gratis en vrijblijvend advies.

Paula de Vries
MfN registermediator - Familiemediator

Koperwiekplein 52Breed 36
1602 NK Enkhuizen1621 KC Hoorn
06 1337328406 51899555
info@debrug-mediation.nl
www.debrug-mediation.nl

Geplaatst op 26 juni 2020

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy