De Brug mediation

De Brug Mediation

Een nieuw gezin, een nieuwe kans!

60% van de nieuwe relaties strandt uiteindelijk. Zijn daar oorzaken aan te geven? Problemen in je nieuwe relatie kun je deels zelf voorkomen, maar hoe pak je dat aan?


Verschillende keren heb ik in mijn columns gewezen op het grote belang van het maken van goede afspraken over de opvoeding en de verzorging van de kinderen bij een scheiding. Wettelijk is geregeld dat een ouderschapsplan moet worden opgesteld. Geen ouderschapsplan, geen scheiding.

Maar samenwonen met een nieuwe partner met kinderen kan wettelijk gezien zomaar. Terwijl uit cijfers blijkt dat ruim 60% van de tweede relaties wéér uit elkaar valt. Bijna altijd zijn de kinderen hier de dupe van. Zij voelen zich ontheemd, zitten niet lekker in hun vel, doen het minder goed op school en hebben nog vele andere problemen. De ouders voelen zich teleurgesteld omdat de nieuwe relatie ook niet is gelukt.

Vaak is de oorzaak terug te brengen op de relatie tussen de kinderen van de ouder en de stiefouder.

Door samen met je nieuwe partner goede afspraken te maken, vergroot je de kans dat je nieuwe gezin een succes wordt. Het vormen van een nieuw gezin is zo kwetsbaar en ingewikkeld, omdat je rekening moet houden met ex-partner(s), kinderen en stiefkinderen.

Je maakt bijvoorbeeld afspraken over wie de hoofdopvoeder is en wie de medeopvoeder. Afspraken over de omgang met de andere partner, de contacten met de school, het vieren van verjaardagen, feestdagen, vakantie e.d. Deze plannen leg je vast in een "Stiefouderplan”  Vanzelfsprekend is het mogelijk om die afspraken samen te maken en vast te leggen. Maar beter is om dit met de mediator te doen. Hij kan je achtergrondinformatie geven over de specifieke kenmerken van het nieuwe gezin. Daarbij komen alle belangen ter sprake en kan hij je wijzen op de valkuilen.

Indien u vragen heeft, stel ze gerust. Altijd een gratis en vrijblijvend advies! 

Ben van Wijk,

MfN registermediator, Familiemediator

Enkhuizen - Hoorn

Tel. 06 13373284

info@debrug-mediation.nl

http://www.debrug-mediation.nl/


Geplaatst op 17 juli 2020

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy