De Brug mediation

De Brug Mediation

Dag van de scheiding

Vandaag, vrijdag 11 september, is het 'De Dag van de Scheiding'. Het maakt mij altijd een beetje verward "de Dag van de Scheiding”. Ik krijg er geen warm gevoel bij, ook al weet ik dat de Dag van de Scheiding natuurlijk niet bedoeld is om het scheiden te promoten. Het doel van deze dag is om aandacht te vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Uit recent onderzoek blijkt dat bij 1 op de 3 scheidingen geen deskundige hulp is ingeschakeld. De conclusie van het onderzoek luidt als volgt: 


"Ex-partners die in goed overleg financiële afspraken maken, met elkaar of met behulp van deskundige begeleiding van een mediator of advocaat, kijken over het algemeen met een beter gevoel terug op de afwikkeling van de scheiding.”

Het ‘betere gevoel’ manifesteert zich in een aantal aspecten: 
ex-partners die in goed overleg uit elkaar gaan, zijn tevredener over de gemaakte financiële afspraken; 
hun huidige financiële situatie; 
hun huidige emotionele situatie;
hebben het gevoel dat ze beter uit de scheiding zijn gekomen dan ex-partners die de scheiding via de rechter laten regelen.

Wanneer de ex-partners een beter gevoel hebben over de afwikkeling van hun scheiding, zal dit van directe invloed zijn op de manier waarop zij na de scheiding met elkaar om gaan. Wanneer er kinderen bij een scheiding betrokken zijn heeft dit vanzelfsprekend ook een positieve invloed op hen. Ouders zijn beter in staat om met elkaar te overleggen over de kinderen en het ouderschap na de scheiding samen op te pakken. 

Ook wanneer ex-partners nog best goed met elkaar door een deur kunnen is het van belang om deskundige begeleiding in te zetten bij de echtscheiding. Dit voorkomt dat er door onwetendheid afspraken gemaakt worden die toch niet haalbaar, onhandig en/of financieel schadelijk blijken te zijn en waardoor later toch conflicten ontstaan. Los van alle ellende die je er dan alsnog van hebt lopen de financiële kosten van het dan ontstane conflict veel hoger op dan wanneer je in gezamenlijkheid de afspraken op papier had laten zetten.

Ons advies luidt dan ook: Regel uw scheiding niet zelf, maar maak gebruik van deskundige hulp.

U kunt bij ons vrijblijvend een gratis advies aanvragen.

Ben van Wijk – Paula de Vries
MfN registermediator-Familiemediator
Tel: 06-133 732 84 / 06 518 995 55
info@debrug-mediation.nl
www.debrug-mediation.nlGeplaatst op 11 september 2020

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy