De Brug mediation

De Brug Mediation

Zorgverdeling in tijden van thuisonderwijs

Hier in huis zit de eerste week thuisonderwijs er weer op. Dit vraagt van iedereen veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Door de agenda's naast elkaar te leggen, goed te plannen en vooral met elkaar te blijven communiceren lukt het ons om alle ballen in de lucht te houden. Eenieder met opgroeiende kinderen en een baan zal zich hierin herkennen. Persoonlijk ben ik er bang voor dat deze situatie, ook na 19 januari, nog wel even zo blijft. Ik prijs mij dan ook extra gelukkig dat ik de zorg voor de kinderen niet alleen hoef te dragen, maar een partner heb waarmee ik de taken verdeel.
Wanneer je als gescheiden ouder je kinderen moet ondersteunen bij het thuisonderwijs en daarnaast ook nog moet werken zul je het waarschijnlijk extra zwaar hebben. Vaak zie ik dat de omgangsregeling zoals die is afgesproken ook nu gewoon doorgaat. En dat lijkt natuurlijk ook logisch. Jullie hele ritme is hierop aangepast, ieder weet waar hij aan toe is, dit hebben jullie nu eenmaal zo afgesproken. Het is ieder z'n eigen pakkie an hoe je alle ballen in de lucht houdt.
 
Maar zou het niet veel mooier zijn wanneer je in deze uitzonderlijke situatie met de andere ouder om tafel aan gaan. Voor deze specifieke periode de agenda's naast elkaar legt, bespreekt waar de knelpunten zijn en samen een oplossing zoekt om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Zodat jullie allemaal zo goed mogelijk door deze tijd komen.
 
Zou je dit wel graag willen bespreken, maar lukt het niet? Laat ons jullie begeleiden om het gesprek aan te gaan. Zo kan deze lastige situatie waarin we allemaal zitten mogelijk een beginpunt zijn om als ouders, en niet als ex-partners, samen voor jullie kinderen te zorgen.

Geplaatst op 08 januari 2021

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy