De Brug mediation

De Brug Mediation

Een piek aan echtscheidingen of toch niet?

De keren dat tegen ons is gezegd ‘jullie zullen het wel druk hebben nu’ zijn ontelbaar. Blijkbaar verwachten mensen, of ervaren zij zelf, dat het verplichte thuis zitten een grote druk legt op relaties. Die gedachte is niet gek. Ook de vereniging van Familierechtadvocaten en scheidingsmediators (vFAS) hebben in het begin van de coronacrisis aangegeven dat zij verwachten dat Corona zou leiden tot een piek in het aantal scheidingen.

De meest recente cijfers wijzen er echter op dat die piek er zeker niet is. Hoewel wij het aantal aanvragen voor scheidingen weer zien toenemen, laten de recente cijfers zien dat het aantal echtscheidingen lager is dan de afgelopen jaren gebruikelijk was in deze periode. Daar zullen meerdere oorzaken aan ten grondslag liggen.
In het verleden hebben we gezien dat er in tijden van economische crisis minder echtscheidingen zijn. Wanneer er onzekerheid is over de toekomst en bijvoorbeeld kans op het verlies van je baan zijn mensen sneller geneigd om te kiezen voor stabiliteit en te blijven zitten in de huidige situatie. De enorme krapte op de woningmarkt speelt op dit moment ook een grote rol. Zie maar eens een woning te krijgen na een scheiding. Lang niet iedereen is in de mogelijkheid een woning te kopen, en als je die mogelijkheid wel hebt, heb je te maken met enorme ‘concurrentie’ op de woningmarkt. Het vinden van een huurhuis is overigens ook heel moeilijk. Tot slot zijn het ook de te verwachte kosten van de echtscheiding die mensen tegen houdt om de scheiding in gang te zetten.


Wat de kosten van een echtscheiding betreft, dit heeft u voor een groot deel in eigen hand. Wanneer u ervoor kiest om gezamenlijk met uw ex-partner de scheiding te regelen dan bent u vele malen goedkoper uit dan wanneer u beide een advocaat in de arm neemt. Daarnaast zijn er veel stellen waarbij in ieder geval één van beiden in aanmerking komt voor Toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand. Dit is gesubsidieerde rechtshulp. Als MfN-Register- en Familiemediators kunnen wij dit voor u aanvragen. U betaalt dan € 98,50 of maximaal 

€ 150,50 p.p.  Woont u samen dan is dit € 56,00 of maximaal € 112,00 p.p. 


Wij regelen de hele scheiding of het beëindigen van de samenlevingsovereenkomst. Wij maken samen met u een ouderschapsplan, afspraken over de kinder- en partneralimentatie en de hele financiële afwikkeling. Wij informeren u over uw rechten en plichten en ontzorgen u in het hele traject. Zéker wanneer er kinderen betrokken zijn bij de scheiding is het prettig wanneer u de scheiding gezamenlijk kunt regelen. Dit heeft een positieve invloed op het voortgezet ouderschap na de scheiding en daarmee op hoe uw kind de scheiding kan verwerken.


Ook wanneer u heeft besloten te gaan scheiden maar nog geen zicht hebt op andere woonruimte is verstandig om wel alvast de afspraken vast te leggen. De ervaring leert ons dat hoe langer mensen samenwonen nadat de beslissing is gevallen, hoe moeilijker het samenwonen wordt. Door afspraken te maken wanneer je nog redelijk met elkaar door één deur kan voorkom je dat de scheiding escaleert.


De meest gemaakte opmerking van cliënten achteraf is dat zij blij zijn dat onze deskundige hulp hebben ingeschakeld. 

Voor de meeste klanten is het de eerste keer dat ze voor deze situatie staan. De Brug Mediation heeft al bijna 15 jaar ervaring met het begeleiden en regelen van echtscheidingen. Vanuit die ervaring kunnen wij u optimaal van dienst zijn.
Vanaf 1 maart kunt u ons in Hoorn vinden op een nieuw adres, Lepelaar 2H 1628 CZ


Maakt u een afspraak naar aanleiding van deze advertorial dan bieden wij u een gratis evaluatiegesprek na een half jaar aan. vraag naar de voorwaarden.

.Geplaatst op 09 april 2021

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy