De Brug mediation

De Brug Mediation

Scheiden in een oververhitte woningmarkt

Om onze kennis goed bij te houden volgen wij met regelmaat cursussen. Zo heeft Paula vandaag de online cursus Scheiden in een oververhitte woningmarkt gevolgd, en met een 100% score het certificaat behaalt. Tijdens dit webinar van de SDU wordt er inhoudelijk ingegaan op de mogelijkheden omtrent de verdeling van de eigen woning bij echtscheiding. 
Tijdens het webinar werden diverse opties besproken ten aanzien van de verdeling van de eigen woning. De meeste ervan zijn (gelukkig) voor ons niet van toepassing. Dit zijn de mogelijkheden/tips hoe je het recht zo goed mogelijk kan gebruiken om de woning toegewezen te krijgen, eventueel tijdelijk. Maar ook wat je kan doen om je ex-partner te verplichten mee te werken aan de verkoop van de woning, dan wel wat je kunt doen om tijd te winnen om zo lang mogelijk in de woning te kunnen blijven.

Waarom dit webinar dan toch interessant voor ons is? Daar zijn twee redenen voor:
1) Er zijn ook meerdere mogelijkheden besproken om de woning onverdeeld te laten. Maar ook hoe om te gaan met het vaststellen van de waarde van de woning. En hoe leg je alle afspraken vast op een manier dat het standhoudt wanneer het later toch tot een rechtszaak komt.
2) Het is goed om te weten wat rechters in eerdere zaken besloten hebben (jurisprudentie). Wij geven aan onze cliënten mee wat hun kansen/risico's zijn als ze samen niet tot een besluit komen, maar het voorleggen aan de rechter. Dit zodat onze cliënten een wel overwogen keuze kunnen maken of ze het tot een rechtszaak willen laten komen.
 
Gelukkig komt dit laatste niet vaak voor, en komt het overgrote merendeel van onze cliënten samen tot een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Gelukkig ook dat ik niet veel nieuws gehoord heb:) Vooral nog even de puntjes op de i.
 


Geplaatst op 17 oktober 2022
Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy