De Brug mediation

De Brug Mediation

Begeleiding na scheiding

Een scheiding gaat bijna altijd gepaard met veel emoties. Vaak wordt er gedacht dat deze emoties na de scheiding vanzelf zullen verdwijnen. De ervaring laat zien dat dit meestal niet het geval is en dat de emoties blijven of heftiger worden. Emoties rondom scheiding zijn heel normaal en divers. Denk aan boosheid, verdriet, eenzaamheid, onterechte gevoelens van schuld, verstoorde rust e.d. Je leven verandert volledig na een scheiding.


Wanneer er kinderen zijn dan komt de ouderrol in plaats van de partnerrol. De omgangsregeling vereist veel van je. Liever wil je misschien niet meer geconfronteerd worden met je ex-partner, maar de gemaakte afspraken moeten worden nagekomen. Naast je eigen emoties vragen de kinderen ook meer van je. De kinderen zijn verdrietig, opstandig en/of boos. Kinderen moeten misschien verhuizen, soms naar een andere plaats of een andere school. 

Nadat de praktische zaken eenmaal geregeld zijn begint het pas. Je komt dan tot de conclusie dat, ondanks dat alles is geregeld, je emotioneel nog niet gescheiden bent. Dat kan ook niet in een korte periode. Je moet de scheiding nog verwerken. Soms zijn er nog onbeantwoorde vragen. Je gaat een periode van rouw in. De periode van rouw is voor niemand gelijk. Met coaching na de scheiding leer je wat je eigen aandeel in de relatie was en wat het aandeel van je ex-partner was. Je leert je onbewuste patronen kennen en krijgt uiteindelijk inzicht in je eigen groeikansen, zodat je alles een plek kan geven en verder kunt.

Het kan helpen om hierover met een coach te praten. Een coach helpt je om inzicht te krijgen in je patronen en hoe je het beste met de situatie om kunt gaan. 

Zaken waarbij mensen na de scheiding hulp bij vragen en waarmee met coaching goede resultaten worden behaald zijn:

Het moeilijk verlopen van de communicatie na de scheiding. 
Begeleiding bij het omgaan met de emotionele en/of financiële veranderingen 
De afspraken uit de omgangsregeling geven problemen, bijvoorbeeld door verhuizing of veranderende werktijden;
Wanneer er na de scheiding problemen over of met de kinderen zijn, omdat de kinderen bijvoorbeeld niet meer bij je willen komen.

Coaching na scheiding kan helpen bij de emotionele verwerking.

Wanneer jij of je kind hulp nodig heeft na of tijdens de scheiding, kun je bij De Brug Familiemediation & Coaching of Kindercoaching De Brug terecht. Wij helpen je graag bij het maken van een nieuwe start na de scheiding. 
Je kunt ook bij ons terecht wanneer je al langer geleden gescheiden bent, of de scheiding op een andere manier hebt geregeld.
Wij nodigen je uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen. 


Geplaatst op 31 juli 2023

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy