De Brug mediation

De Brug Mediation

Waarom een piek in scheidingen na de vakantie

De afgelopen week heb ik al een aantal keer de opmerking gehoord ‘jij zal het nu wel druk gaan krijgen’. En vandaag ook in het NHD een artikel ‘Piek van scheidingen na de zomervakantie’. Inderdaad ervaren ook wij een piek aan nieuwe aanmeldingen in deze periode.
Hoe komt dat nou? Daar zijn een aantal verschillende redenen voor te vinden. 


Allereerst is de zomervakantie niet voor iedereen een periode van ontspanning. Doordat er meer tijd samen wordt doorgebracht dan normaal kan dat leiden tot hogere spanning en meer conflicten. Dit kan te maken hebben met de druk dat vakantie toch leuk móet zijn, maar ook gewoon de langere periode die je samen doorbrengt.

Vakantie is ook een moment waarop mensen de kans/tijd hebben om na te denken over hun leven en relaties. Doordat je uit je dagelijkse routine bent kun je je bewuster worden van de problemen die er in je relatie zijn maar die je eerder negeerde. 

Er zijn soms praktische redenen om de beslissing pas na de vakantie mee te delen en de scheiding in gang te zetten. Sommige mensen willen niet dat hun problemen de vakantie verpest, of proberen op die manier de impact voor de kinderen te verminderen. 
Het einde van de zomervakantie wordt gezien als een kans voor een nieuwe start.

Om deze nieuwe start op een zo goed mogelijke manier te laten verlopen en de kans op een vechtscheiding te verminderen is het goed om professionele hulp te zoeken bij het regelen van alle praktische en emotionele zaken van de scheiding.
Dit geeft rust, overzicht, en ondersteuning bij het scheiden van emoties van de zakelijke kant. Zodat jullie uiteindelijk állebei een zo goed mogelijke nieuwe start kunnen maken.


Geplaatst op 04 september 2023

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy