De Brug mediation

De Brug Mediation

Indexering alimentatie voor 2024 bekend: 6,2%

Elk jaar past de overheid de alimentatiebedragen aan met een bepaald percentage, wat bekend staat als de indexering van de alimentatie. Voor het jaar 2024 bedraagt het indexeringspercentage 6,2%. Dit geldt zowel voor kinderalimentatie als partneralimentatie.

Hoewel indexering verplicht is, tenzij jullie anders zijn overeengekomen, ontvang je hier geen bericht over. Desondanks is het belangrijk om dit zelf in de gaten te houden. Als jullie dit niet regelen, kan de ontvanger van de alimentatie het geïndexeerde bedrag tot 5 jaar terugvorderen, wat tot vervelende situaties kan leiden.

Als er geen wijzigingen zijn in jullie omstandigheden, kun je de indexering eenvoudig zelf uitvoeren. Is jullie situatie sinds de scheiding veranderd dan kan dit een reden zijn om de alimentatie opnieuw te evalueren. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als een van jullie is gaan samenwonen of trouwen, er een nieuw kind is geboren, of als de omgangsregeling of het inkomen is gewijzigd.
Voor het herberekenen van de alimentatie en het maken van nieuwe afspraken, die vervolgens zorgvuldig worden vastgelegd, kun je bij ons terecht. 

Geplaatst op 03 november 2023

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy