De Brug mediation

De Brug Mediation

Mediation als oplossing voor uw conflict

Zojuist een artikel gelezen waaruit weer eens blijkt dat mediation een prachtig middel is om gezamenlijk tot een oplossing te komen van een, in dit  geval familie, conflict. 


Wanneer een Nederlandse vrouw, in het buitenland wonend met twee kinderen van haar buitenlandse ex-man, op grond van haar emoties besluit met haar kinderen in Nederland te gaan wonen, wordt zij door haar ex-man beschuldigd van kinderontvoering. Er volgt een juridische procedure waarbij de rechter uiteindelijk mediation voorstelt. Tijdens deze gesprekken kwamen de vrouw en man tot de essentie van het probleem en konden zij na het uitspreken van wederzijdse boosheid en angst een oplossing vinden voor de omgang met hun kinderen die voor beide voldoening geeft. De grootste winnaars zijn hier natuurlijk de kinderen, die nu met beide ouders goed contact hebben en niet meer gebukt gaan onder het conflict van hun ouders

Natuurlijk zijn niet alle mediations die wij doen zo extreem. Maar uiteindelijk draait het bij het oplossen van conflicten om het kunnen uitspreken van emoties waardoor er ruimte is om te kijken naar ieders belang om zo tot een oplossing te komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. In dit proces heeft de mediator de soms uitdagende, maar ook dankbare rol om de gesprekken te leiden en de partijen met elkaar, in plaats van tegen elkaar te laten praten.

Heeft u een conflict? Wij helpen u graag!

 Paula de Vries

MfN-registermediator-Familiemediator

www.debrug-mediation.nl 
 

 
 

Geplaatst op 09 maart 2017
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy