De Brug mediation

De Brug Mediation

Scheiding

 
Wanneer jullie, of een van jullie, hebben besloten te gaan scheiden komt er veel op je af. Het is voor iedereen een emotionele periode. Gevoelens van verdriet, boosheid, teleurstelling en frustratie wisselen elkaar af. 

Naast alle emoties die er zijn moeten er ook veel praktische dingen geregeld worden en afspraken worden gemaakt. Veel mensen hebben dit niet eerder aan de hand gehad en weten daardoor niet waar te beginnen. Zo moeten er bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over de verzorging van de kinderen (een ouderschapsplan), de woning, de bankrekeningen, de auto en de inboedel, maar ook pensioenen en verzekeringen. Wanneer er minderjarige kinderen zijn moeten er ook afspraken gemaakt worden over de financiële verzorging van de kinderen (kinderalimentatie). 

Onze mediators werken volgens een stappenplan, aangepast op jullie situatie. Dit geeft overzicht en daardoor houvast en rust.  De mediator begeleidt de gesprekken en helpt in het scheiden van de emotie van de praktische, zakelijke kant. 

De mediator informeert jullie ook allebei over jullie rechten en plichten en legt uit wat de gevolgen zijn als jullie dingen anders willen regelen. Vaak mag dat namelijk wel, maar zitten er wel consequenties aan.

Merk je dat je moeite hebt met de scheiding en zit dit het verloop van de mediation in de weg óf kun je wel wat extra ondersteuning gebruiken, dan kun je ook kiezen voor individuele coaching naast de mediation. 

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy