De Brug mediation

De Brug Mediation

Relatie beëindiging

Als jullie een geregistreerd partnerschap hebben of samenwonen, met of zonder samenlevingsovereenkomst, en een van beiden besluit de relatie te beëindigen, kan het goed zijn om hulp van een mediator in te schakelen. 

In het geval van een beëindiging van een geregistreerd partnerschap moet er hetzelfde geregeld worden als bij partners die getrouwd zijn. Zo moeten er bijvoorbeeld afspraken gemaakt worden over de verzorging van de kinderen (een ouderschapsplan), de woning, de bankrekeningen, de auto en de inboedel, maar ook pensioenen en verzekeringen. Wanneer er minderjarige kinderen zijn moeten er ook afspraken gemaakt worden over de financiële verzorging van de kinderen (kinderalimentatie). 

Onze mediators werken volgens een stappenplan, aangepast op jullie situatie. Dit geeft overzicht en daardoor houvast en rust.  De mediator begeleidt de gesprekken en helpt in het scheiden van de emotie van de praktische, zakelijke kant. 

De mediator informeert jullie ook allebei over jullie rechten en plichten en legt uit wat de gevolgen zijn als jullie dingen anders willen regelen. Vaak mag dat namelijk wel, maar zitten er wel consequenties aan.

Samenwonen

Als jullie (ongeregistreerd) samenwonen en jullie gaan uit elkaar is er veel te regelen. Ook als jullie samenwonen en minderjarige kinderen hebben is het verplicht om een ouderschapsplan op te stellen.

Daarnaast geeft het duidelijkheid en rust voor iedereen als de afspraken over de kinderen op papier staat. En mochten er toch problemen ontstaan dan kunnen jullie terugvallen op de afspraken in het ouderschapsplan.

Ook in financieel opzicht zijn jullie levens met elkaar verbonden. Er is een woning (koop of huur), een inboedel en soms nog andere gezamenlijke dingen. Het is verstandig om de afspraken hierover in een vaststellingsovereenkomst vast te leggen. 

De mediator doorloopt met jullie alle stappen van het stappenplan die voor jullie situatie van toepassing zijn. 

Ook wanneer je samenwoont en uit elkaar gaat kan het zijn dat je recht hebt op toevoeging van de Raad voor Rechtsbijstand (gesubsidieerde mediation) en dat je maar een kleine eigen bijdrage hoeft te betalen. Je kunt dan al voor €58 alles goed regelen.

 

Wij verzorgen mediation in onder andere Hoorn, Enkhuizen, Aartswoud, Abbekerk, Avenhorn, Beets, Benningbroek, Berkhout, Blokker, Bobeldijk, De Goorn, Hauwert, Hem, Hensbroek, Hoogwoud, De Hout, Lambertschaag, Medemblik, Midwoud, Nibbixwoud, Obdam, Onderdijk, Oosterblokker, Oosterleek, Oosthuizen, Oostwoud, Opmeer, Opperdoes, Oudendijk, Schardam, Scharwoude, Schellinkhout, Spanbroek, Spierdijk, Sijbekarspel, Twisk, Ursem, De Weere, Westwoud, Wijdenes, Wognum, West-Friesland, Zuidermeer, Zwaag, Zwaagdijk-Oost, Bovenkarspel, Lutjebroek, Hoogkarspel, Grootebroek, Stede Broec, Drechterland, Venhuizen, Oterleek, Andijk, Wervershoof, Lelystad en Zwaagdijk-West.
Webdesign en realisatie: Mayflower Reclame | Privacy Policy